Türkiye'nin restine ABD'li yetkiliden skandal cevap!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Adalar (Ege) Denizi'nde silahsızlandırılmış adaların statüsü' ile ilgili yaptığı açıklamaya küstah bir cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2022 06:25 GÜNCELLEME 12.02.2022 09:30 DÜNYA
Türkiye'nin restine ABD'li yetkiliden skandal cevap!
Türkiye'nin restine ABD'li yetkiliden skandal cevap!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Adalar (Ege) Denizi'ndeki adalar üzerindeki Yunan egemenliğini (tartışmanın) söz konusu olmadığını söyledi.

Yunanistan'dan Çavuşoğlu'nun 'Adalar' açıklamasına cevapYunanistan'dan Çavuşoğlu'nun 'Adalar' açıklamasına cevap

KKTC'den GKRY ve Yunanistan'ın göçmenlerle ilgili açıklamasına tepkiKKTC'den GKRY ve Yunanistan'ın göçmenlerle ilgili açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan bundan (adaların silahlandırılmasından) vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır" ifadelerini kullanmıştı.

Ekathimerini'nin yorum talebini yanıtlayan ve Bakan Çavuşoğlu'nun bu açıklamasına cevap veren ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, “Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve korunmalı. Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği tartışma konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Yunan basınından 'Türkiye hazımsızlığı: ABD Mısır'ı da sattıYunan basınından 'Türkiye hazımsızlığı: ABD Mısır'ı da sattı

Çavuşoğlu perşembe günü, Yunanistan'a adaları silahsızlandırma çağrısını yinelemişti.

Ayrıca Çavuşoğlu Türkiye'nin, Yunanistan'ın Ege'de silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettiği için BM'ye iki mektup gönderdiğini hatırlatarak konunun takipçisi olacaklarını söylemişti.

Çavuşoğlu, bu adaların Lozan ve Paris Barış Anlaşmalarıyla Yunanistan'a silahsızlandırılma şartıyla verildiğini vurgulayarak Yunanistan'ın 1960'lı yıllarda bunu ihlal etmeye başladığının altını çizmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise, "Türk yetkililerin Ege'deki adaların statüsüne ilişkin suçlamalarını tümüyle reddediyoruz" açıklaması ile cevap verdi.

YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Ali Albayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağır ismet, adaları vermeseydi ya..
    Cevapla
  • Bağlayıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Chpkk nin izinden gidiyorlar. Abd Chpkk nin tekeri olmuş. Konu nerden buraya geldi demeyin, her fırsatta Chpkk ya bağlamak bizim milli görevimiz
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    biz sadece tepki veririz o kadar silah yaptik koyun o tarafa her zaman hazir olacaksin madem onlar koyar ise
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd den ne dostluğu biz ırakta pkk kamplarıni bombaladigimizdan beri aramızda dostluk yok tek bağ NATO. Boşuna mı dedeagaç a asker yigdi. Pkk/ypg abd güdümünde dır.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    konuşmayacaksınız. gidip çökeceksiniz... o kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR