Ukrayna'dan Rusya'ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyız

Rusya ile Gomel'de yapılan ilk görüşmeye giden heyetteki isimlerden Rüstem Umarov, Rusya'yla yürütülen müzakerelerin tarafsız konumdaki bir ülkede yapılmasını istediklerini belirterek, "Türkiye konusunda ısrarcıyız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 07:56 GÜNCELLEME 02.03.2022 09:20 DÜNYA
Ukrayna'dan Rusya'ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyız
Ukrayna'dan Rusya'ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyız

Rusya'nın işgal girişimi 7. gününe girerken, taraflar arasında ilk diplomatik temas Belarus'un Gomel bölgesinde yapılan görüşmeyle sağlandı.

Gomel'de yapılan kritik müzakerelere de katılan 6 kişilik heyet arasında bulunan Ukrayna Milletvekili ve Temas Grubu Delegasyonu Başkan Yardımcısı Rüstem Umarov, kurulan ilk temasın önemli olduğunu ve heyet olarak genel bir fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

"GÖRÜŞMELERİN TÜRKİYE'DE YAPILMASI KONUSUNDA ISRARCIYIZ"

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Umarov, "Tarafların talepleri ana hatları ile belli. Şu an bir yol haritası belirlemeye görüşmeleri bir üst boyuta taşımaya çalışıyoruz. Müzakere yolu bu yıkımı önlemenin en akılcı çözümü. Ölümleri, akan kanı durdurmak için masadayız" dedi.

Rus heyeti ile ilk görüşmenin yapıldığı Belarus'un savaşa Rusya lehine dahil olduğunu hatırlatan Umarov, "Biz bundan sonraki masanın tarafsız bir ülkede kurulmasını istiyoruz. Birden fazla ülke ve seçenek var ancak İstanbul, Ankara ya da başka bir Türk şehrinde olması konusunda ısrarcıyız. Türkiye'nin durduğu yer itibarı ile bu zemin Rusya için de Ukrayna için de en sağlıklı seçim olur" diye konuştu.

Gomel'deki ilk görüşmeden bir kare

"GİZLİ KALMASI GEREKEN ŞEYLER KONUŞULDU"

Her iki delegasyonunda bir dizi talepleri olduğunu belirten Umarov, "Şu an gizli kalması gereken bazı şeyler konuşuldu. Devam eden bombardımanın durması, yaşanan sivil ölümlerin bitmesi ve şehirlerin harap olmasını önleme adına diplomasiye daha fazla şans verilmeli. Her şeye rağmen Ukrayna tarafı barıştan yana, yapıcı ve iyimser olmayı sürdürecek" diye konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki 2. görüşme bugün yapılacak.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Yılmaz Bilgen
YORUMLAR 176 TÜMÜ
  • Biz Türk'üz 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada o kadar güzel ve yerinde yorumlar okuduk ki, duygularımıza şahit oldunuz. Bu güzel yorumları yazan kardeşlerimizin hepsinden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Osmanlı.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyle savaş istemiyoruz..ama bu bizim savaş bilmediğimiz.yada kimseden korktuğumuz anlamına gelmez..bizler her zaman tarihtede mazlumların yanında olduk, ve olmayada devam edeceğiz..insan olmanın ve devlet olmanın temel sorumluluğuda budur..ve bu sebeptendir ki Allah bizi daima galip kılıyor..dedimya savaş istemiyoruz..ama illede bizlere bulaşmak savaşmak istersenirse Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur.....Egerki bizler savaşa başlarsak geri dönüşü olmaz..ya alırız ya ölürüz...bu böyle biline..
    Cevapla
  • Murat aşık 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla savastaki ölümlere bakiyorum birbirlerine pek kiymiyorlar suriyede irakta musluman ulkede olsa tas ustunde tas koymazlar biri 4 bin diyor biri 9 bin danisiklimi savasiyorlar anlamadim ABD bi gecede yoketti irakta bunlarin 9 gunde yaptigini ve cok anlamsiz biz zaten batmisiz zelensky bizden ne beklio anlamadim o cok guclu yum portresi cizen gazcilar nerde olay avrupada yasaniyor avrupada tık yok herbir avrupa ulkesi gizlice 300 ozel harekatci soksa ordu olur anca fisekliyolar yiyorsa girsinler.
    Cevapla
  • KÜRD 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO Avrupa oynu. Türkiye Cumhuriyeti çoğu ülke için. Sorun oluyor Osmanlı gibi bir Türkiye sonu arıyor ama yemez artık bu millet ne türkü ne kürdü ne lazı ne alevi ne cerkezi ne arabi. Herşeyi Türkiyeye bağlıyorlar tek amaçları İstanbul
    Cevapla
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakın gelmesinler. Ortadoğu da Müslümanlar öldürülürken kimsenin sesi çıkmıyordu. Suriye de myammar da müslümanlara işkence yapılırken dünyanın sesi nedense kısılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR