Maske kullanımı kaldırılıyor mu? Bakan Koca'dan maske açıklaması geliyor

Maske kullanım zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin gözler bu akşam saatlerinde düzenlenecek olan Kabine Toplantısına çevrilmiş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Saat 18.00'da maske konusunu ele alacağını belirtti. İşte yapılan açıklama ve merak edilen detaylar..

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 12:35 GÜNCELLEME 02.03.2022 13:27 GÜNCEL
Maske kullanımı kaldırılıyor mu? Bakan Koca'dan maske açıklaması geliyor
Maske kullanımı kaldırılıyor mu? Bakan Koca'dan maske açıklaması geliyor

Korona virüsle mücadele kapsamında en önemli silahlardan biri olan maske kullanımının ne zaman sona ereceği en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Bilindiği üzere tüm dünyada hızla yayılan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgınının ilk gününden bu yana maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyuluyor. Bilim insanları ise günün her anında kullanmamız gereken maskelerden ne zaman kurtulacağımız konusunda önemli açıklamalarda bulunuyor. Peki maskeleri hayatımızdan ne zaman çıkaracağız. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Maske Açıklaması! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinden SAAT 18.00’DA yapacağımız basın açıklamasında maske konusunu da ele alacaklarını belirtti.

Maske Kullanımı Ne Zaman Sona Erecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinden yarın saat 18.00 da düzenlenecek olan Bilim Kurulu Toplantısına dikkat çeken bir tweet attı. Yaptığı açıklamada "Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere."  ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Bakan Koca yine tweetinde salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacaklarını açıkladı.

Yapılan bu açıklama ile birlikte yarın maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin görüşlerin masaya yatırılacağı iddia edilen konuların başında yerini aldı. Buna ek olarak karantinanın ortadan kaldırılarak, sadece pozitif vakalara maske kullanım zorunluluğun getirilmesi konusunda görüş belirtileceği iddia ediliyor.

Günlük Vaka Sayısında Son Durum!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 1 Mart Korona virüs tablosu şu şekilde;

  • Bugünkü Test Sayısı: 403.117

  • Bugünkü Vaka Sayısı: 59.885

  • Bugünkü Vefat Sayısı: 203

  • Bugünkü İyileşen Sayısı: 71.545

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuppl yanlış haber değildir İnşallah.maske artık yasaklanıyor yaşasın.
    Cevapla
  • Onkoloji..112 2 yıl önce Şikayet Et
    MASKE zaten fiili olarak 4 aydır açık yerlerde kalkmış durumda önemli olan Kapalı mekanlardan bunun kalkmasıdır çünkü faydadan çok zararı var mesafe ve el hijyeni esastır.
    Cevapla
  • canan 2 yıl önce Şikayet Et
    artık bitsin bu saçmalık lütfen
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık açısından, sadece Toplu bulunulan yerlerde maske devam etmelidir.bir grip hastası 100 lerce kişiye bulaştırıp geziyor.umurda etmiyor.
    Cevapla
  • Aleyna çevik 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu covid- 19 biter inşallah maskede kalkar inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR