'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası

İngiliz basını, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında vakum bombası olarak da bilinen termobarik bombaları ilk kez kullandığını iddia etti. İlerleyişi duran Rusya'nın, son zamanlarda daha modern silahları kullanmaya başladığı göze çarpıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2022 17:32 GÜNCELLEME 21.03.2022 17:32 DÜNYA
'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası
'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası

Ukrayna'daki savaş 4'üncü haftasına girerken, İngiliz basını tarafından kan donduracak bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rusya'nın kuşatma altındaki Mariupol'de "vakum bombası" olarak da bilinen "termobarik silahlar"ı kullandığını öne sürdü.

Rus propaganda sitesi Russia Today (RT) ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) tarafından yayınlanan görüntüleri inceleyen Daily Mail gazetesi, TOS-1'den fırlatılan füzelerin vakum bombası olduğunu ve bunun söz konusu silahın kullanıldığına dair ilk net kanıt olduğunu yazdı.

Kiev'de Rus ordusunun vurduğu alışveriş merkezi

UKRAYNA DAHA ÖNCE "BU SİLAHI KULLANDILAR" DEMİŞTİ

Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova, Rusya'nın yasaklanmış olan termobarik bomba kullandığını söylemişti.

Putin Ukrayna'da ölümcül silahını devreye sokabilirPUTIN UKRAYNA'DA ÖLÜMCÜL SİLAHINI DEVREYE SOKABİLİR

Rusya'nın Ukrayna işgali 6. gününde: 'Rusya ile birlikte Ukrayna'ya girmeyeceğiz'RUSYA YASAKLI "VAKUM BOMBASI KULLANDI" İDDİASI

NÜKLEER OLMAYAN EN GÜÇLÜ SİLAH

Cenevre Sözleşmesi uyarınca kullanımı yasaklanan vakum bombası patlamanın bir parçası olarak atmosferi kullanıyor.

Cesetleri buharlaştıran, iç organları ezen ve şehirleri adeta moloz haline getirebilen vakum bombaları, şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında gösteriliyor ve "kıyamet silahı" olarak da anılıyor.

Yer altına nüfuz ediyor: Rusya Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze Kinzhal'ı kullandıRUSYA UKRAYNA'DA İLK KEZ HİPERSONİK FÜZE KINZHAL'I KULLANDI

Rusya Mariupol'ün yüzde 90'ını yok ettiRUSYA MARİUPOL'ÜN YÜZDE 90'INI YOK ETTİ

MODERN SİLAHLAR DEVREDE, SALDIRILARIN DOZU İYİCE ARTTI

İşgalin ilk günlerinde 90'lardan kalma Sovyet silahlarıyla Ukrayna'ya giren ve Kiev'in hızlı bir şekilde düşüneceğini öngören Rus kurmay aklı, işgalin ikinci haftasında durumun böyle olmayacağını anladı.

O saatten sonra namlunun ucunu sivil alanlara da çeviren Rus ordusu, saldırıların şiidetini de artırarak apartmanları, alışveriş mağazalarını ve ibadet yerlerini bombalamaya başladı.

Sahada da eski Sovyet silahların yerini daha modern Rus sistemleri aldı.

Mariupol'de yok edilen bir kilise

Son 1 haftada, gözünü Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine diken Putin'in, strateji değiştirerek zaman zaman ülkenin batısını da vurduğunu gördük.

Hatta Rus ordusu, hipersonik füze "Kinzhal (Kinjal)"ı Ukrayna'da ilk kez kullandığını geçen gün açıklamıştı. Yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip olan ve Türkçe "Hançer" anlamına gelen füze, Rus ordusu envanterine ilk kez 2017 yılında girmişti.

Uzmanlar, ilerleyişi durma noktasına gelen Rus ordusunun, sivil yerleri daha fazla bombalamaya devam edeceğini öngörüyor. İngiliz istihbaratı başta olmak üzere çoğu birim, Kiev'e topyekün saldırının yakın olduğu görüşünde.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ingilizler demiş abd ve ingilizler hala o biçim gaza yalana dolana devam savaşı bitirmek için hiç bir gayretleri yok silah tüccarlarınin avuçları nasıl kasiniyordur şimdi
    Cevapla
  • ddddd 2 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ama idare eder rusya tam yol ileri
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem güçlü olacaksın yoksa sinek gibi ezerler adamı. Rusya yarın vazgeçtim çıkıyorum dese demez ama varsayalım öyle dedi, geride enkaz bıraktı 50 yılı gitti en az Ukrayna nın.
    Cevapla
  • Hizir bugday 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu turkiyede olabilirdi natoda bize yandan bakardı tüm türk halkına sesleniyorum gelin aklinizi başınıza alın olan olayları görüyorsunuz birlik beraberlik olalım şu parti meselesi bizi sonra kurtaramaz önce vatan severlerlen birlik olalım sonra vatani savunanlan birlik olalım bizi hiç bir devlet kabul etmez
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    NİYE UKRAYNA SIKIYSA BU SiLAHI ABD.DE DENESEYDİ
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    insallah Putin kıyamet silahlariyla AByi ve ABD yide vurar
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya kimse savaş açamaz, ancak ekonomik içerden çökertmeye çalışırlar. Çünkü dünyanın en büyük nükleer gücü ile ancak kıyamet savaşı yapılabilir. Fakat bu savaşında kazananı değil, tüm dünyanın yanması ve yaşanamaz hale gelmesi, yani insan ırkının yok olması ile son bulacağı bir nokta savaşı olur. Bunuda kimse istemez
    Cevapla
  • AYKIRI 2 yıl önce Şikayet Et
    nereye vuruyor, onlarca yıl sovyet hava sahasını bir bizi gözetliyor evine çevirdilerde yine bir şey yapamadılar. almanların elinden kurtulmak için amerikaya yalvardılar. amerika olmasaydı rusya yok olmuştu
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkak putinin gücü sadece güçcüs ülkelere yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR