Suriye'den sonra şimdi de Ukrayna: Rusya Ukrayna'yı Kalibr ile vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya denizden ve karadan füze saldırıları yapıldığını açıkladı. Ukrayna'yı Kalibr füzeyle denizden vuran Rusya, bu füzeleri ilk kez 2015 yılında Suriye'de kullanmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2022 16:12 GÜNCELLEME 23.03.2022 16:21 DÜNYA
Suriye'den sonra şimdi de Ukrayna: Rusya Ukrayna'yı Kalibr ile vurdu
Suriye'den sonra şimdi de Ukrayna: Rusya Ukrayna'yı Kalibr ile vurdu

Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam eden Rusya, füze saldırılarını da yoğunlaştırdı.

Denizden seyir füzeleri fırlatan Rusya, füzeler ile Ukrayna'daki askeri tesislerin vurulduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın askeri altyapısının yüksek hassasiyetli Kalibr füzeler ile gemiden vurulduğu belirtildi.

Rus ordusu Ukrayna'nın, Karadeniz'e kıyısı olan Odessa'yı da füzelerle vuruyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Bastion Kıyı Savunma Füze Sistemi ile Odessa'yı vurduklarını duyurdu.

İLK KEZ 2015'TE SURİYE'DE KULLANILMIŞTI

Rusya'nın kullandığı Kalibr yüksek hassasiyetli seyir füzelerinin 2 bin 500 kilometre menzili bulunuyor. Savaş gemileri ve denizaltılardan kara hedeflerine atılan füzeler yerden 50 kilometre yükseklikte seyrederek hedefe ulaşıyor. Rusya, Kalibr füzelerini ilk kez 2015 yılında Suriye'de kullanmıştı.

2015'te Akdeniz'den ateşlenen ve Suriye'deki hedefleri vuran Kalibr füzelerinin görüntüsü

HANÇER DE UKRAYNA'DA İLK KEZ KULLANILMIŞTI

Rusya, hipersonik füze "Kinzhal (Kinjal)"ı Ukrayna'da ilk kez kullandı. Yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip olan ve Türkçe "Hançer" anlamına gelen füze, Rus ordusu envanterine ilk kez 2017 yılında girmişti. Füzeler, NATO üyesi Romanya sınırına sadece 30 kilometre uzaklıktaki İvano-Frankivsk bölgesindeki mühimmat deposunu hedef aldı.

Yer altına nüfuz ediyor: Rusya Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze Kinzhal'ı kullandıYer altına nüfuz ediyor: Rusya Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze Kinzhal'ı kullandı

MODERN SİLAHLAR DEVREDE, SALDIRILARIN DOZU İYİCE ARTTI

İşgalin ilk günlerinde 90'lardan kalma Sovyet silahlarıyla Ukrayna'ya giren ve Kiev'in hızlı bir şekilde düşüneceğini öngören Rus kurmay aklı, işgalin ikinci haftasında durumun böyle olmayacağını anladı.

O saatten sonra namlunun ucunu sivil alanlara da çeviren Rus ordusu, saldırıların şiddetini de artırarak apartmanları, alışveriş mağazalarını ve ibadet yerlerini bombalamaya başladı.

Sahada da eski Sovyet silahların yerini daha modern Rus sistemleri aldı.

'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası'Rusya Ukrayna'yı kıyamet silahıyla vurdu' iddiası

Son 1 haftada, gözünü Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine diken Putin'in, strateji değiştirerek zaman zaman ülkenin batısını da vurduğunu gördük.

Uzmanlar, ilerleyişi durma noktasına gelen Rus ordusunun, sivil yerleri daha fazla bombalamaya devam edeceğini öngörüyor. İngiliz istihbaratı başta olmak üzere çoğu birim, Kiev'e topyekün saldırının yakın olduğu görüşünde.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah rus halkıda bu durumu yaşar. ve kan kusar geberirler. Rus halkı evinde keyf yaparken suriye Müslümanlarını kanağlattı, ukraynada halkı kış günlerinde füzelerle yakan rusya da bunları yaşar inşallah. hiç olmassa İlahi bedeli olmalı. o rus halkı aynı bedeli öder umarım.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya vurmaya devam ediyor ama ekonomisi vurulmaya devam.ediyor halki yakinda isyan eder yaza az kaldi dünyada yalniz kalacak çok az ülkeyle ilişkisi olacak putin in sonunu getirecek bu savaş
    Cevapla
  • Sesleniş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak. Zelenski'nin hatalarını eleştiren yok hiç. Batının yaptıklarını konuşan yok hiç.
    Cevapla
  • Mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu ezber yorumu, Bizim medya , yarısı ab(d) yarısı rus ve çin e hizmet eder. hepsinde ayrı yönlendirme var. kendi beyninizi kullanın.. 2014 te rus u kırıma Zelenski mi soktu? rusu suriyeye, libyaya, akdenize , afrikaya batı mı soktu ? Uyursanız rusu zalimi karadenizde 300 gemimizi naıl yaktıysa şuan yine karadenizde..lütfen uyanık olun.
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ,hayırdır neyin peşindesin ve nerde duracaksın.hergün binleri öldürüyorsun hayırdır.yada öldürmeye çalışıyorsun.hızlı giden yorulurbak ikinci dünya savaşında hitler ne oldu.her tarafı aldı aldı.sonra hepsini verdiği gibi olantopraklarınıda kaybetti.dur biryerde ve geldiğin yere geridön.eğer moskovanın bombalanmasını istemiyorsan artık yetmedimi öldürdüklerin.batıda çok daha modern silahlar var.rusyaya yağması ı bekleme.artık yıvana çekil.birde bu yıktığın şehirlerin imarı senin paralarınla olacak unutma.
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    YENi SİLAHLARIN DENEME YERLERİ IRAK SURİYE URANYA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR