Zelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2022 13:51 GÜNCELLEME 22.04.2022 13:56 DÜNYA
Zelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecek
Zelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yayınladığı bir video mesajında, Rusya'nın işgal ettiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını duyurdu.

ZELENSKİ, BÖLGE HALKINI UYARDI

Rus askerlerinin; pasaport verileri dahil bölge halkı hakkında bilgi topladığını ve nüfus sayımı kisvesi altında anket doldurmalarını istediğini iddia eden Zelenski, "Hepiniz dikkatli olmalısınız. Topraklarımızda bir referandum hazırlığı yapıyorlar" dedi.

"OY PUSULALARI VE PROPAGANDA BROŞÜRLERİ HAZIR" İDDİASI

Ukraynalı yetkililer de Rusların propaganda amaçlı broşürler dağıtmaya başladığını hatta referandum için pusulaları bile hazırladığını iddia etti.

Zelenski'nin iddialarına; şu ana kadar Rus makamlarından herhangi bir yalanlama gelmedi.

Ukrayna'da son durum

ÖNEMLİ BİLGİ: Söz konusu bölgelerin (Herson ve Zaporijya) kontrolünü elinde bulunduran Rus güçleri, Donbass bölgesi (Donetsk ve Luhansk) ile Kırım kara bağlantısını Mariupol'ü ele geçirerek sağlamıştı.

NOT: Ukrayna'nın kuzeyinden çekilen Rusya, operasyonda ikinci safhaya geçtiğini açıklamış, Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine odaklanacağını ifade etmişti.

HATIRLATMA: Rusya, 2014 yılında Kırım'ı yasa dışı ilhakı sonrası benzer taktiklerle referandum düzenledi. Ancak söz konusu referandum ve Kırım'ın ilhakı, hiçbir ülke tarafından tanınmadı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin kimseyi dinleme vur geç avrupanın ortalarına doğru
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız refarandumu rusyanın icindeki ülkelerde istiyor ama putinden korkuyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı, lübnan, ırak, suriye, libya, mısır gibi ülkelerin yaşadıklarını görmedi. Batının ipi ile turuncu devrim, halk hareketi gibi saçma sapan işlere kalktı. En sonunda Rusun önüne attılar. Şimdi, bağırıp duruyorlar. Ulan tiyatrocudan devlet başkanımı olur? Tiyatrocu ülkeyi tezgaha getirdi. Diğer uluslara örnek olur umarım. Bizde de var bu tipler idam etmek lazım bölücülükten
    Cevapla
  • selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Putine dünyayı versen gözü doymaz. Tok evin aç kedisi...
    Cevapla
  • Hakkaniyet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Putin sizin ülkeniz içinde bağımsız olmak isteyen bir çok halk var.Orda neden seçim yapmıyorsunuz.Demir yumrukla eziyorsunuz başını kaldıranı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR