Rusya'dan işgali meşrulaştırma kararı: Zaporijya ve Herson'da Rus vatandaşlığı verilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırıcı karar imzaladı. Bu kararla; tıpkı Kırım ve Donbass'ta olduğu gibi, referandum düzenlenebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 15:32 GÜNCELLEME 25.05.2022 15:33 DÜNYA
Rusya'dan işgali meşrulaştırma kararı: Zaporijya ve Herson'da Rus vatandaşlığı verilecek
Rusya'dan işgali meşrulaştırma kararı: Zaporijya ve Herson'da Rus vatandaşlığı verilecek

Rusya Yasa Portalı'nda yayımlanan Putin'in imzaladığı karara göre, 2019'da onaylanan sözde Donestk ve Luhansk Cumhuriyetlerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına geçişini kolaylaştırıcı düzenlemeye ilaveler yapıldı.

Buna göre, Donestk ve Luhansk'ta yaşayanların yanı sıra Ukrayna'nın Zaporijya ve Herson bölgelerinde yaşayanların da Rus vatandaşlığına geçişinde kolaylık sağlanacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada; Rusya'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rus vatandaşlığı dağıtarak, bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını söylemişti.

Zelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecekZelenski: Rusya iki bölgede referandum düzenleyecek

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'da sürdürdüğü taarruzlarda Herson'un tamamı ile Zaporijya'nın bir bölümü Rus ordusunun kontrolü altına geçmişti.

Herson'un referandum ile Rusya'ya katılacağı yönündeki iddialar hakkında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna halkının kendi kaderini kendisinin belirleyeceğini" bildirmişti.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    yolun acik olsun Putin ABD,ingiltere ve AB ye hatlerini bildirmen cok yakisir amma eleni cabuk tut!!!
    Cevapla
  • Yallah Şöför 1 yıl önce Şikayet Et
    putin haklı. batının köpekliğini yapan ukraynaya lanet olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR