NATO Türkiye'yi ikna etmek için her yolu deniyor: Dikkat çeken uzlaşı açıklaması

Türkiye'nin PKK'la mücadelesi ve bölgesel tehditlere karşı kararsız tavırlar sergileyen NATO, İsveç ve Finlandiya'yı bünyesine katmak adına Türkiye ile uzlaşmak için her yolu deniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2022 12:56 GÜNCELLEME 15.05.2022 15:56 DÜNYA
NATO Türkiye'yi ikna etmek için her yolu deniyor: Dikkat çeken uzlaşı açıklaması
NATO Türkiye'yi ikna etmek için her yolu deniyor: Dikkat çeken uzlaşı açıklaması

Türkiye'nin terörle mücadelesi ve yaşadığı bölgesel tehditlere karşı suskun ve kararsız tavırlar sergileyen NATO, İsveç ve Finlandiya'yı bünyesine katmak için tüm imkanlarını kullanmaktan çekinmiyor.

Kovid-19'a yakalanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yerine Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, toplantı girişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yunanistan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması!Yunanistan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması!

"Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliği hakkında Türkiye ile dün gece yapılan görüşmeler nasıldı?" sorusu üzerine Geoana, açık ve yapıcı bir görüşme yapıldığını belirtti.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile NATO üyelik sürecini görüştüTürkiye, İsveç ve Finlandiya ile NATO üyelik sürecini görüştü

"UZLAŞI ARAMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI BULABİLİRİZ"

Geoana, "Türkiye önemli bir müttefik. (Türk yetkililer) Dostlar ve müttefikler arasında ele alınan ve konuşulan endişelerini ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmaya karar verirse bu iki ülkeyi memnuniyetle karşılamak ve bir uzlaşı sağlamak için gerekli şartları bulacağımıza inanıyorum." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde, NATO'da müttefik olacak bir ülkenin terör örgütü YPG/PKK'ya destek vermemesi gerektiğini belirterek, "Bu iki ülke (İsveç ve Finlandiya) PKK ve YPG'ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür." demişti.

Finlandiya'dan Türkiye ile ilgili yeni açıklama! PKK sorusuna kaçamak cevapFinlandiya'dan Türkiye ile ilgili yeni açıklama! PKK sorusuna kaçamak cevap

Çavuşoğlu, dün gece İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile iki ülkenin NATO'ya üyelik müracaatına ilişkin üçlü toplantı yapmıştı.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 131 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşman mihraklar 2 şey düşünecek Bu Türkler çok olmaya başladı, budama zamanı geldi, bunların elini dilini budayalım diye düşünebilirler Yada Türkiye artık büyük ve aktör bir ülke, ne diyorsa istediğini yapıp oylamada onay vermesini sağlayabiliriz, de diyebilirler
    Cevapla
  • Haber 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd akşama kadar silah yardımı yapıyor. ,,, birileri yapıyor birileri bakıyor durumu,, Irakda pkk devleti kuruldu birileri baktı. Şimdide suriye de kuruluyor tohumlarını (kendi topraklarını savunmayıp kaçan güruhu) güzelim ülkemize gönderdiler yine bakılıyor
    Cevapla
  • sinemyıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Girişlerini veto edelim gerekirse zorlanırsak natodan biz çıkalım zarardan başka nato nun faydasıda yok
    Cevapla
  • Kürt salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosuna yorum yapmayalim.arkadaslar.düsüncelerimizi kimse dikkate almaz.ata sozumuz. Var ne güzel.düsmandan Dost olmaz.hicbir zamanda olmayacak.bizim bizden baska dostumuz.yok.
    Cevapla
  • Kürt salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Inonuyu kandirip adalari aldiklari.gibi reisi kandirabilirler.nato Amerika ya hizmet icin var.bize hicbir faydasi olmadi.pkk ypg diger örgutlere verdikleri.silah yardimlarini yapmasinlar.bölgedeki hainleri.gebertsinler.o Zaman bakariz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR