NATO'dan Türkiye ve Finlandiya açıklaması: Temaslarımız sürecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in birliğe üyeliği noktasında Türkiye ile diyaloğun sürdürüleceğini ve anlaşılabileceğini düşündüklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2022 16:13 GÜNCELLEME 17.05.2022 14:51 DÜNYA
NATO'dan Türkiye ve Finlandiya açıklaması: Temaslarımız sürecek
NATO'dan Türkiye ve Finlandiya açıklaması: Temaslarımız sürecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin PKK nedenli güvenlik kaygıları nedeniyle İsveç başta olmak üzere Finlandiya'nın da üyeliğine karşı olmasını değerlendiren Stoltenberg,iki ülkenin de üyeliği noktasında Türkiye ile diyalooğun sürdürüleceğini, anlaşılabileceğini belirtti.

Finlandiya Devlet Başkanı: NATO'ya resmen başvuruyoruz, Erdoğan'la görüşmeye hazırımFinlandiya Devlet Başkanı: NATO'ya resmen başvuruyoruz, Erdoğan'la görüşmeye hazırım

Çavuşoğlu. İsveç ve Finlandiya'nın için Türkiye'nin şartını açıkladıÇavuşoğlu. İsveç ve Finlandiya'nın için Türkiye'nin şartını açıkladı

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının Moskova'nın planlandığı gibi gitmediğini belirten Stoltenberg, Rus güçlerinin Harkiv'den çekilmekte olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın savaşı kazanabileceğini vurgulayan NATO Genel Sekreteri, bu ülkeye askeri desteğin artırılmaya devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD'DEN DE AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Türkiye, Finlandiya ve İsveç konusunda devam eden bir görüşme var. Sonuç şu ki, NATO’ya üyelik süreci söz konusu olduğunda, fikir birliğine varacağımızdan eminim" dedi.

Blinken, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili ise, "Putin'in saldırganlığı ve ortaya çıkan diğer tehditler karşısında, ittifakın güvenliğini nasıl sürdüreceğini ve güçlendireceğini ortaya koyan yeni bir stratejik konsept yayınlayarak, NATO'nun doğusundaki duruşumuzu güçlendirmeye yönelik çabalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 162 TÜMÜ
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç milyar dolar alırsak neden olmasın, boşuna itiraz etmiyoruz!
    Cevapla
  • kısas 1 yıl önce Şikayet Et
    söylediğimi bir kenara not edin ,bizimkiler euronun ucunu görene kadar atıp tutacaklar
    Cevapla
  • Oruc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilk celsede ne olursa olsun veto edilmeli.ikinci celsede nato ülkelerinden her hangi birisi teröre destek verdikleri taktirde yine veto esilmeli .Dahi süphede bile veto edilmeli.Bu konu cok ciddi,Nato ülkeleri düsünmeli.
    Cevapla
  • ErdalT 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevap veto bitti son söz
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu İsveç başbakanının burnunu sürtün. Haline bakmadan bizi tehdit ediyor. Sürünsün ler almayın Natoya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR