Son dakika: Türkiye'nin resti sonrası ABD'den yeni NATO açıklaması!

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye ve ABD dışişleri bakanlarının bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda NATO ülkelerinin bir konsensusa ulaşacağına inandıklarını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 07:49 GÜNCELLEME 17.05.2022 10:08 DÜNYA
Son dakika: Türkiye'nin resti sonrası ABD'den yeni NATO açıklaması!
Son dakika: Türkiye'nin resti sonrası ABD'den yeni NATO açıklaması!

Beyaz Saray sözcülüğü görevini 13 Mayıs Cuma günü Jen Psaki'den devralan Jean-Pierre, ilk kez basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik duruşunu değerlendiren Jean Pierre, "Türkiye hükümetinin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda neler hissettiği ve söylediğine ilişkin sorular oluyor." dedi.

"NATO'YA ÜYELİK BİR SÜREÇ GEREKTİYOR"

Jean-Pierre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın dün Berlin'de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğüne işaret ederek, "NATO'ya üyelik bir süreç gerektiriyor ve bu konuda konsensusa ulaşılacağına eminiz." diye konuştu.

Blinken, dün Berlin'de yaptığı basın toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin şu sözleri sarf etmişti:

"(Türkiye) Dışişleri Bakanı ile bu konuyu görüşme fırsatım oldu. Görüşmeyi betimlemeyeceğim ancak Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılımı noktasında güçlü bir konsensus olduğunu söylemekle yetineyim. Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki farklılıklar konusunda halen devam eden görüşmeler var. Sonuç olarak bu iki ülkenin üyeliği konusunda bir konsensusa ulaşacağımızdan eminim."

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • İbrahim Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Başta ABD olmak üzere tüm NATO ülkeleri PKK/YPG ve FETÖ Terör örgütlerine desteğini kesip ülkelerinde olanları yargılanmak üzere bize teslim etmedikleri sürece kesinlikle NATO ya yeni üye kabul etmemek lazım.Millet Hükümetin yanında.Geri adım atılırsa bunu Millete kabul ettirecek gerekçeler bulmak zor olacaktır.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavura gavur gibi davranmazsan gavurluğun nasıl birşey olduğunu anlamaz
    Cevapla
  • canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    biz nato üyesi olmak için binlerce km ötede adını bilmediğimiz koreye asker gönderdik şehit verdik. rum kesimi ab ye anında alındı buda öyle olacak sanıyorlar. oc ler. AMAN REİS geri adım atma.
    Cevapla
  • derbeder 1 yıl önce Şikayet Et
    yok kardeşim rest felan türkiye diye bir devlet bırakmadılarki ülkenin resti olsun çeneyle rest çeken hep çekiyo o resti zahaten icrat sıfır yokki bie icratı millete çektirir ne çektirirse şimdiki tiyatroda aynı sonuda belli bizde böyle okuyoz senaryoyu ahmak gibi olan bu
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bı yürü git isiniz gucunuz bu kadim devleti eleştirmek sevmiyorsaniz yuruyun gidin batiya
    Cevapla
  • 1 yıl önce Şikayet Et
    Rest nasıl olur. Düne kadar şamar oğlanıydin. PKK ile bile mücadele edemezken, bu gün her yerde var bu ülke. Siz nerede yaşıyorsun bilmiyorum veya dünyadan bir haber olduğunuz anlaşılıyor
    Cevapla
  • Reisçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki sen hangi devlet te yaşıyorsun.
    Cevapla
  • Word 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende abd ye pkk verdiği silahlardan dolayı rest çektikde tırstılar zannettim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR