İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması: NATO'ya başvuracakları tarih belli oldu

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "NATO üyeliklerine evet demeyiz" resti çeken Türkiye ile görüşmeye ve sorunları çözmeye hazır olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 17:52 GÜNCELLEME 17.05.2022 18:46 DÜNYA
İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması: NATO'ya başvuracakları tarih belli oldu
İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması: NATO'ya başvuracakları tarih belli oldu

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, düzenledikleri basın toplantısında NATO üyeliğine dair yeni açıklamalarda bulundu.

Andersson yaptığı açıklamada, "NATO'ya katılma başvurumuzu, 18 Mayıs Çarşamba günü Finlandiya ile birlikte yapacağız" dedi.

"NATO ÜYESİ OLARAK" TABİRİ DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Andersson; "NATO üyesi olarak Türkiye ile iş birliği içinde olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Terörün her türlüsüyle mücadeleyi destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIZ"

İsveç Başbakanı ayrıca; "Türkiye ile her türlü sorunu görüşmeye ve çözüm aramaya hazırız" diye konuştu.

Sauli Niinistö (SOLDA) ve Magdalena Andersson'ın (SAĞDA) düzenlediği basın toplantısından bir kare

"ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞME TALEP ETTİK"

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö da "Türkiye, daha önce Finlandiya'nın üyeliğine karşı olumlu bir tutum sergilemişti ancak yeni tutumuna şaşırdık. Finlandiya, Türkiye ile hemen hemen her şeyi tartışmaya hazır. Türkiye ile daha çok konuşmamız gerekiyor. Her ikimiz de (İsveç Başbakanı'nı kastederek) Erdoğan'dan görüşme talep ettik" dedi.

Bunun üzerine Andersson, "Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırız. NATO üyeliği ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirecektir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlarErdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

ERDOĞAN: EVET DEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile yaptığı basın toplantısında; Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına ilişkin olarak, "Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" demişti.

NATO üyeliği tartışması: Almanya ve Finlandiya'dan Türkiye açıklamasıNATO üyeliği tartışması: Almanya ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması

"YAPICI MÜZAKERELERLE DURUMU ÇÖZEBİLİRİZ"

Erdoğan'ın açıklaması sonrası bugün İsveç parlamentosunda konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 230 TÜMÜ
  • Bulutus 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ile anlasip %30hisse ile Avrupa'yı işgal etmelidir. Avrupa'nın silahı, teknolojisi var ama savaşacak askeri yok. Bu iş iki ayda biter .
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz kendi İslam Natomuzu kurmalıyız.
    Cevapla
  • ES-SERKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım üyeliklerini kabul etme, Yunanistan içinde yaptırım uygulayın. Terörist ve düşman ülkelere ayar vermeye devam edin lütfen.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato, Ab'de neymiş, Rabbim Bize Türk İslam Birliğini kurmayı nasip etsin
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimlerle birlikteseniz onlar alsın sizi. Gidin pkk ya sizi natoya aldırsınlar. Türkiyeye gelmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR