Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon düzenleme planlarından "derin endişe" duyduklarını açıkladı. Price, böyle bir adımın bölgede istikrarı zayıflatacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 10:20 GÜNCELLEME 25.05.2022 10:34 DÜNYA
Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi
Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyali vermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Erdoğan açıkladı! Yeni harekat sinyali Erdoğan'dan Suriye'ye yeni operasyon sinyali

"DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, "Suriye'nin kuzeyinde artan olası askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkilerine ilişkin rapor ve tartışmalardan derin endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ned Price

"OPERASYON BÖLGEDEKİ İSTİKRARI ZAYIFLATIR"

Türkiye'nin güneydeki sınırlarına ilişkin güvenlik endişelerinin farkında olduklarını belirten Price, "Ancak herhangi yeni bir operasyon bölgesel istikrarı daha da zayıflatır, ABD güçlerini ve DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyonun mücadelesini riske atar" şeklinde konuştu.

"MEVCUT ATEŞKES HATLARI KORUNMALI"

ABD'nin Türkiye'den, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonların durdurulması dahil Ekim 2019'da varılan anlaşmaya uymasını beklediğini ifade eden Price, "Herhangi bir gerginliğin tırmandırılmasını kınıyoruz. Mevcut ateşkes hatlarının korunmasını destekliyoruz" dedi.

Suriye'deki son durum (Harita: Suriye Gündemi)

ERDOĞAN'DAN SURİYE'DE OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye'ye yeni bir askeri operasyon düzenlenebileceğine işaret ederek, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan, Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında konuyla ilgili kararların alınacağını da sözlerine eklemişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 341 TÜMÜ
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında misaki milli yi tamamlamak gerek
    Cevapla
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Misaki milli belli..Anadolu yok Gürcistan ve Ermenistan var..Anadolu çapulculara kalacak
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Derinine , derinine operasyon yapılsın .
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve diğerlerinin türkiyeye karşı operasyonlarını sekteye uğratır Daeş'e karşı değil bunun Türkiyeye yapılan bir operasyon olduğunu herkes biliyor
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye hemen suriyeden ırağa kadar tüm sınırını temizlemeli 30 km kadar yoksa bu ypg pkk çok beslenip askerimizi şehid eder ya üçüncü dünya savaşı çıkacak yada buraları temizlenecek ne olursa olsun türkiye orda amerikan yada rus askeri olsa dahi vurmalı halkın can mal güvenliği sağlanmalı zaten dünda da pkk ve ypg törörist olduğunu kabul etti ......
    Cevapla
  • Xmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR