Fransa'dan Türkiye'ye İsveç ve Finlandiya mesajı

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme başvurusu üzerinden yaptığı açıklamada; Türkiye'nin İttifak'a karşı bir sorumluluğu olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2022 11:19 GÜNCELLEME 27.06.2022 11:19 DÜNYA
Fransa'dan Türkiye'ye İsveç ve Finlandiya mesajı
Fransa'dan Türkiye'ye İsveç ve Finlandiya mesajı

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme isteğine ve Türkiye'nin koyduğu blokaja dair konuştu.

Türkiye'nin NATO'ya karşı bir sorumluluğu olduğunu söyleyen ve iki ülkenin Ankara'yla görüşmelerinden bahseden Fransız bakan, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirtti ancak Ankara'nın endişelerine dair konuşmadı:

"Türkiye, NATO'nun önemli bir üyesi. Finlandiya ve İsveç tarihi bir seçim yaptı. Her ikisinin de NATO'da olması Avrupa'daki güvenliğimiz için bir artı olacaktır. Türkiye ile görüşmelerde çok çaba sarf ettiler.

Sorumlulukları karşısında seçimini yapmak Türkiye'ye kalmış. NATO'yu güçlendirmek mi istiyor yoksa güçlenmeye karşı mı? Bu, NATO üyesi olarak; tutumuyla ilgili sorulara yol açacak."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Makron, Natonun beyin ölümü gerçekleşti derken bu Hanımefendi neredeymis ki acaba?
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee Türkiye yi NATO dahada füçlenmesinimi istiyor yoksa zayıflamasınımı şık olarak Senin Cumhur başkanın Makoron efendi yi işeretliyorum hangi ülke NATO nun dağılmasına ışık tutuyor ne demişti Makaron efendi NATO nun beyin ölümü gerçekleşti ya siz ne kadar Adaletsiz insanlarsınız birazcık çok azcık dürüst olun Teyze Türkiye diyorki İsveç ve Finlandiya ya şu şu örgütlere desteğini kes hem NATO ortağım olmak istiyorsun hemde benim Ülkeme Hasım olanlarla beraber iş tutamazsın diyor Teyzecim bu yaşta Lafı nerenden Anlıyorsun hiçmi sizde birazcık insani tarafınız kalmadı Ah teyze ah bu yaşta sınırları zorluyorsun.
    Cevapla
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı
    Cevapla
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa hiç bir zaman teröre karşı olmadı, sadece terörün fransada eylem yapmasına karşı.
    Cevapla
  • Ahmet Arca 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler niye sorumluluklarınızdan kaçıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR