Reuters: Türkiye ile sürpriz bir son dakika anlaşması imzalanabilir

Reuters'a konuşan yetkililer, NATO Liderler Zirvesi'nde; İsveç ve Finlandiya'nın İttifak'a üyeliği konusunda Türkiye ile bir anlaşmaya varılmasının zor olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2022 13:26 GÜNCELLEME 27.06.2022 14:46 DÜNYA
Reuters: Türkiye ile sürpriz bir son dakika anlaşması imzalanabilir
Reuters: Türkiye ile sürpriz bir son dakika anlaşması imzalanabilir

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan yetkililer; yarın başlayacak NATO Liderler Zirvesi öncesi, Türkiye'nin; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine koyduğu vetoyu değerlendirdi.

"ANLAŞMA ÇIKMASI DÜŞÜK"

NATO koridorlarında konuşulan son kulis bilgilerini de paylaşan yetkililer; Türkiye’nin iki ülkenin üyeliğine karşı duruşunun değişmesinin düşük bir ihtimal olduğunu söyledi:

"Türk müzakereciler yabancı müttefiklerinin talep ettiği son başvuru tarihleri konusunda endişeli değil. Eğer kuzey ülkeleri silah ambargosunu bırakmaz ve terör gruplarına baskıyı artırmazsa aylarca bu süreci uzatmaya hazır."

Buna rağmen kaynaklar, sürpriz bir "son dakika anlaşması"nın da çıkabileceğini kaydetti.

"ANA MESELELERDE TAVİZ YOK"

Bir yetkili ayrıca; Türkiye'nin bazı taleplerindeki ısrarında yumuşamaya gittiğini; ancak esas talepleri olan "NATO partneri olarak silah ihracatına konulan ambargonun kaldırılması, bazı gruplarının (YPG/SDG) terörö örgütü olarak tanınması ve bazı PKK üyelerinin iade edilmesi"nden taviz vermediğini belirtti.

PKK ve elebaşısı Öcalan'ın resimleri Stockholm'daki yönetim binasına yansıtılmıştı.

"SEÇİM ÖNCESİ BİR KOZ OLARAK KULLANACAK"

Reuters'a konuşan Batılı bir kaynak ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreci 2023 seçimleri öncesine değerlendireceğini belirterek; "Erdoğan sonunda bu iki ülkenin üyelik sürecini destekleyecek ve seçmenine karşı bir zafer gibi lanse edecek" yorumunu yaptı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Nurettın 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşşallah su amarikalı papazın işine donmez bu olayda raconu kesdık ama fıstanı hemen saldık aşagı dur bakalım hayırlısı dıyelım
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü bir Türkiye, güçlü bir lideri var. O ne zaman, ne yapacağını bilir.
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    ANLAŞMA gibi bir beklentiniz mi var yoksa??? ÇOK HAYALPERESTSİNİZ!!!
    Cevapla
  • Ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO İngiliz ve amerikanın dünya halkları üzerinde kullandığı silahlı örgüt tür ukrayna bahane kuzey ülkelerini bu örgüte dail ediyor. Türkiye güçlü olsa NATO dan ayrılır erdoganin çıkışları aldatmaca kendisi ve ekibi altıncı filo önünde namaza duranlar aynı ekibi iktidara kim taşıtı. Amerikanın sadık bekçileri bunlar.
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristleri barındıran o ülkeleri kabul edersek bizde onlar gibi oluruz o zaman pkk ile çatışmaya gerek yok onun için asla o ülkeleri kabul etmeyiz ve pkk nın da kökünü kazırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR