New York Times: Dedeağaç ABD'nin silah üssü haline geldi

Yunanistan'daki ABD varlığına dikkat çeken New York Times (NYT) gazetesi, Türkiye ve Rusya'nın takibindeki Dedeağaç Limanı'na vurgu yaparak, bölgenin ABD'nin silah merkezi haline geldiğini yazdı. Dedeağaç, Türkiye'ye sadece 60 km uzaklıkta.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2022 16:56 GÜNCELLEME 22.08.2022 17:14 DÜNYA
New York Times: Dedeağaç ABD'nin silah üssü haline geldi
New York Times: Dedeağaç ABD'nin silah üssü haline geldi

Amerikan New York Times'ın (NYT) haberine göre, Yunanistan'ın birkaç yıl öncesine kadar neredeyse hiç kullanılmayan Dedeağaç Limanı, Doğu Avrupa'da askeri varlığını artıran ABD için önemli bir merkezi haline geldi.

ABD bölgeye bir süredir geniş çaplı askeri sevkiyat yaparken, Pentagon bunun sebebi olarak Rusya'yı işaret ediyor. Ancak hem Moskova hem de Ankara, Dedeağaç'a silah yığılmasına tepki gösteriyor.

Haberde, "Bu, Ukrayna'daki savaşın Avrupa'daki ekonomik ve diplomatik ilişkileri nasıl yeniden şekillendirdiğini gösteriyor" ifadesi kullanıldı.

POTANSİYEL BİR TEHDİT

NYT'nin Türkiye ve Yunanistan'ın NATO üyesi olmalarına rağmen hem Kıbrıs hem de Ege'deki bazı adalar yüzünden uzun süredir aralarında husumet bulunduğu belirtilen haberinde, Ankara'nın, Atina ve Washington arasındaki ilişkilerin derinleşmesini "potansiyel bir tehdit olarak gördüğü" ifade edildi.

3 BİN 100 ASKERİ TEÇHİZAT

New York Times haberinde, "Türkiye korkusu ve Ukrayna'yla dayanışma, Atina'yı Washington'a yaklaştırdı ve ABD'ye çeşitli yerlerde genişletilmiş askeri erişim izni verildi" ifadelerinie yer verdi.

Ayrıca habere göre ABD'nin Dedeağaç üzerinden taşıdığı askeri teçhizat miktarı geçen yıl, 2020'ye göre 14 kat artarak 3 bin 100 adete ulaştı.

ABD'li yetkililer, teçhizatın Ukrayna değil Doğu ve Kuzey Avrupa'da konuşlanmış Amerikan askerleri için olduğunu savunuyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • 40 gün savaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    abd de akıl olsa bu kadar silahla yunanistan ı ilhak eder. savaş olsa bir tane yunanlı bulabilirlermi acep, biz her ne kadar eskisi gibi değilsek de söz konusu ülke olunca savaş olunca 7 düvele direnir , galip geliriz. 40 gün sürecek bir yunan savaşı bekleniyor. hazırlanıyoruz.
    Cevapla
  • Yaşar çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Amerika elindeki işe yaramayan hurdaları yunan çöplüğüne getirmiştir hangarlarda koyacak yerleri kalmamıştır bir zamanlar AKP döneminden önceki yıllarda Türkiye içinde aynısını yaparlardı işe yaramayan silahları türkiyeye verirlerdi önce rabbim sonra reis kim korkar abd den yunandan
    Cevapla
  • Rıfkı baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün füzeleri topları dede ağaca çevirmek lazım, acil Trakya ordusu kurulmalı, bunlara karşı, kademe kademe savunma tedbir alınmalı, libya dan bunlara aşağı dan saldıracak bir ordu kurulmalı
    Cevapla
  • İslam 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gavurlar sizin dunyayi parayi sevmenizden cok biz ölümü sehitligi isteyen arzulayan susayan bir milletiz Allah bizimle tum dunya gelin uzerimize Allah kiminleyse galip ve muzaffer odur insaAllah
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç seneye o üsler silah hurdalığına döner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR