Abe suikastı hayatını değiştirdi: Müslüman oldu

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe suikastında; kült dinlerin etkisinin olduğunun ortaya çıkmasının ardından semavi dinleri araştıran Japon Bilişim Mühendisi Mamoru Hirose, "Hayat görüşüme en uygun dinin İslam olduğunu anladım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2022 15:10 GÜNCELLEME 28.08.2022 17:28 DÜNYA
Abe suikastı hayatını değiştirdi: Müslüman oldu
Abe suikastı hayatını değiştirdi: Müslüman oldu

Daha önce bir dini eğilimi olmayan, ancak dinler tarihine büyük ilgisi olduğunu belirten Japon Bilişim Mühendisi Mamoru Hirose, Abe suikastının ardından adı cinayetle birlikte anılan kült dinler hakkında araştırma yapmaya başladı. Kült dinlere dair kafasında birçok soru işareti oluşan Hirose, ilgisini semavi dinlere yoğunlaştırdı. Araştırmalarının ardından kendisine en uygun dinin İslam olduğu sonucuna varan 34 yaşındaki Hirose, Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Raşit Alas'ın rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kendisine Kur'an-ı Kerim ve İslam dini ile bilgilendirici yayınlar da hediye edilen Hirose, neden İslam dinini seçtiği şeklindeki soruya, "Şinzo Abe suikastında kült dinlerin etkisinin ortaya çıkmasının ardından, dinleri araştırmaya başladım. Hristiyanlık ve İslam da dahil tüm dinleri inceledim. Kuralları ve ilkeleri itibariyle İslam'ın benim yaşam tarzıma en uygun din olduğunu fark ettim ve Müslüman olmaya karar verdim" yanıtını verdi.

"İSLAM'A İLGİ ARTIYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, Japonların Tokyo Camii'ne yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, Japonların İslam dinine karşı ön yargısız bir şekilde yaklaşmalarından mutluluk duyduklarını ifade etti. Karaca, "Japonlar İslam'ı araştırıyorlar ve bu kendiliğinden gerçekleşen bir döngü. İslamiyet Japonya'da ciddi anlamda ilgi görmüş durumda. Burada İslam'ı en güzel şekilde temsil etmeye çalışan Müslüman kardeşlerimize, buradaki örnekliklerinden, tebliğlerinden, irşatlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Raşit Alas da, her ay 12-13 Japon vatandaşının İslam'ı seçtiğini belirterek, sayının giderek arttığını dile getirdi. Alas, Abe suikastı sonrasında kült dinlerin kendisini tatmin etmediğini ve gerçeği aradığı için İslam'ı seçtiğini belirten Japon Mühendis Hirose'nin hikayesinin kendilerini çok etkilediği sözlerine ekledi.

ABE SUİKAST SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmiş, Abe'nin katil zanlısı ise annesinin iflasından sorumlu tuttuğu bir dini gruba yakın olduğuna inanması nedeniyle Abe'yi hedef seçtiğini itiraf etmişti.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Ömer Hüseyinoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah(c.c) mübarek etsin.Ne mutlu o kardeşimize
    Cevapla
  • ne mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    müslümanim diyene, islami gören arastiran buluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz biz olsak islamı yaşasak mesele kalmayacak . Hidayetini tebrik ediyorım inşallah çoğalır .
    Cevapla
  • ATATÜRKCÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil oluyor adam hapiste deyilmi camiye nasil gitti
    Cevapla
  • yerlioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olan başka bir japon
    Cevapla
  • Maçkalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cinayeti işleyen kişi bu arkadaş değil :)
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu insan Müslümanlığı seçti ve Müslümanlığın gereği olarak namaz kılacak. Ya bizim müslümanlar? Adımız müslüman gerisi yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR