ABD'den teröristlerle ortak tatbikat: Sınıra yakın bölgede silahlı eğitim verdiler

Ege'de gerilimi artırmak için Yunanistan'a asker yığan ABD bu kez Orta Doğu'da terör örgütü YPG/PKK ile birlikte ortak tatbikat gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2022 23:19 GÜNCELLEME 08.09.2022 09:44 DÜNYA
ABD'den teröristlerle ortak tatbikat: Sınıra yakın bölgede silahlı eğitim verdiler
ABD'den teröristlerle ortak tatbikat: Sınıra yakın bölgede silahlı eğitim verdiler

Tatbikat Suriye'nin Haseke ilçesinde Türkiye sınırına yakın bir noktada yapılırken teröristlere hafif ve orta menzilli silahların kullanımı hakkında bilgiler verildi.

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, terör örgütüne silahlı eğitim desteğini sürdürüyor. ABD Özel Kuvvetleri, Malikiyye'nin Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgesinde 240 YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

TERÖRİSTLERE SİLAH EĞİTİMİ

Çok sayıda ABD yapımı "Bradley" tipi zırhlı muharebe aracının kullanıldığı eğitimde YPG/PKK'lı teröristler, hafif ve orta menzilli silahların kullanımı hakkında eğitildi. Öte yandan ABD'ye ait helikopterler dün eğitim alanında keşif uçuşları gerçekleştirdi.

ABD TERÖRE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK'lı teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek olmuştu.

ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

KAYNAK : AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 223 TÜMÜ
  • samsunlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatımız varken gerekeni yapalım.Beklemek daha büyük sorunlara davetiye çıkarır.Kimse bizim gücümüzü test etmemeli artık.
    Cevapla
  • Demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok dikkat li ve tedbirli olalım inşaallah
    Cevapla
  • KİMLİKTEYAZIYOR 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde süper güce sahip devlete yakışmayacak hamleler hem NATO müttefiklik sözleşmesine aykırı durum oluşturmuyormu akıla mantığa tümüyle ters bir tutum.Zihnimde karmakarışık sorular oluştu bir taraftan Yunanistanda üsler inşaa edilmesi diğer tarafta sınırımızın yanıbaşında teröristlerle elele tutuşmuş ABD güçleri peki sayın Esad bu olup biten saçmalık furyasına ne gibi hamleler düşünüyor neden sessiz tepkisiz halen ülkesi bölünüyor parsel parsel.Bizlerin görevi öncelikle ülkemizin milletimizin güvenliği bütünlüğüdür milletçe elbette bu güce saihibiz.Şu rezalete NATO yetkili makamlarının tepkilerini açıkça merak ediyorum.Rezalet kabul edilmesi mümkün değil.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz durup bakalim neden izinveriliyor abddenmi cekiniyoruz neden bu terorparcalarina oparasyon diyor reis ne zaman dusman simariyor artik birseyler yapalim milli silahlara testedelim yoksa ikitarafdan sariliyoruz artik oparasyon yapmassak yazikolacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik üssünü Abd ye kapatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR