CENTCOM komutanından, terör örgütü SDG ve lideri Mazlum Kobani'ye ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) Genel Komutanı Michael Kurilla ve beraberindeki heyet, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani ile görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2022 12:26 GÜNCELLEME 10.09.2022 15:48 DÜNYA
CENTCOM komutanından, terör örgütü SDG ve lideri Mazlum Kobani'ye ziyaret
CENTCOM komutanından, terör örgütü SDG ve lideri Mazlum Kobani'ye ziyaret

Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinin Irak sınırına bağlanan karayolu üzerindeki Hol kampına, terör örgütü DEAŞ'ın önceki gün düzenlediği saldırıda PKK'lı 2 terörist öldürülmüştü.

ABD'den teröristlerle ortak tatbikat: Sınıra yakın bölgede silahlı eğitim verdilerABD'den teröristlerle ortak tatbikat: Sınıra yakın bölgede silahlı eğitim verdiler

ABD'den teröristler için Türkçe taziye mesajıABD'den teröristler için Türkçe taziye mesajı

ÖNCE EĞİTİM SONRA TAZİYE

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da (CENTCOM) Türkçe sayfasından mesaj yayımlayarak, terör örgütüne taziyelerini iletmişti.

Terör örgütüne açık desteğini sürdüren CENTCOM, geçtiğimiz gün de Şırnak'ın Cizre ilçesinin hemen karşısındaki Derik kasabasında PKK'lı teröristlerle ortak bir tatbikat gerçekleştirmiş, ağır silahların kullanıldığı tatbikatta zırhlı araçlara ABD ve terör örgütünün paçavralarını asmıştı.

ÖRGÜTE MORAL ZİYARETİ

Türkiye'nin uyarı ve açıklamalarına rağmen örgüte desteğe devam eden Washington yönetimi, Hol kampındaki saldırının ardından PKK/YPG'ye moral ziyareti düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) Genel Komutanı Michael Kurilla ve beraberindeki heyet, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani ile görüştü.

Paylaşılan fotoğraflarda ABD'li komutanın, terörist unsurlardan bölge hakkında bilgi aldığı görüldü.

Terör örgütüne yakın kaynaklar da yapılan ziyarette Hol kampındaki insani ve güvenlik durumunun ele alındığını ve ardından basına kapalı görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA: SDG İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CENTCOM resmi açıklamasında, "Kampta güvenliği sağlamak ve insani koşulları düzeltmek üzere SDG ile çalışmaya devam edeceğiz. Hol Kampı'nda birlikte hareket etmek, DEAŞ'ı yenme kararlılığımızın bir işaretidir" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN: BİDEN'LA BU KONUYU GÖRÜŞECEĞİM

Dün Cuma namazı çıkışında ABD'nin örgüte Türkiye sınırında verdiği son eğitimi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "SDG konusunda maalesef Amerika'nın bugüne kadar attığı yanlış adımlar devam ediyor. Tabii adına da dikkat ederseniz 'Suriye Demokratik Güçleri' olarak koyuyorlar. Yani bu bir kamuflajdır. Maalesef Amerika bu terör örgütlerine binlerce TIR, araç, gereç, mühimmat bugüne kadar hep gönderdi. Daha hala da gönderiyor. Tabii sadece Suriye'deki koalisyon güçleriyle yaptıkları ortak çalışma değil, aynı şeyleri maalesef Irak'ta da yaptılar. Hala da yapmaya devam ediyorlar. Bu silah, mühimmat, araç gereç desteklerinin yanında eğitim noktasında da ciddi eğitim desteği de veriyorlar. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın Başkan'la görüşme fırsatı bulursak, bu konuyu kendileriyle görüşeceğim" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 186 TÜMÜ
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    BİZDE ABD BÜTÜN DÜŞMANA TAM DESTEK VERELİM GÖZE GÖZ Dile diş eskilerin dedigi gibi
    Cevapla
  • Konta 1 yıl önce Şikayet Et
    askerlerin hallerinden ne kadar morallerinin bozuk oldugu anlasiliyor , sen git vatanin icin amerikada askere yazil , ve ulken seni Dunyaca terorist denilen bir guruba gondermis orada ulkeni temsil ediyorsun , hmmm utanc verici birsey , cocuklarina ne anlatacaklar ulkelerine geri donunce ? bir ulke vardi Turkiye Cumhuriyeti biz o ulkeye karsi Teroristlere yardim ediyorduk ??? teroristin arkadasi teroristtir GI joe ,bilmiyorsan ogren
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    "Güzel insan" senin kafan mı güzel ?
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd bize bunların arkasındayım diyerek yunanistana karşı ve suriyeye karşı bir mudahaleyi önemlemeye çalışıyor yani kurt taktiği yani ordan girersen burda saldırı olur Demek istiyor iki tarafıda bizden koruyor ah olan bir atom bombamız bile yok şimdi ne iyi olurdu olsaydı uçakta satmıyor bizi aklın sıra zayıf tutuyor fetö yüzünden ordumuzun gücünün yarısını zaten kaybettik çok pilot ve general kaybettik.
    Cevapla
  • Devlet adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendiler , pkklı köpeklerinin halini merak etmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR