Esad rejimi, Türkiye'ye normalleşmeyle ilgili 2 şartını sundu

Son dönemde Türkiye ile Suriye'deki Esad rejiminin normalleşme adımları atacağı iddia edilirken, Suriyeli yetkili, Ankara'yla normalleşme ile ilgili Şam'ın şartları olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2022 09:23 GÜNCELLEME 15.09.2022 07:04 DÜNYA
Esad rejimi, Türkiye'ye normalleşmeyle ilgili 2 şartını sundu
Esad rejimi, Türkiye'ye normalleşmeyle ilgili 2 şartını sundu

Suriye Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Butrus al-Marjan, Türkiye'yle yakınlaşma ihtimaline dair Rus İzvestiya gazetesine konuştu.

Suriye'nin Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye hazır olduğunu kaydeden Butrus al-Marjan, bunun için bazı şartları olduğunu ifade etti.

Suriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye topraklarımızdan çıkmalıSuriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye topraklarımızdan çıkmalı

Esed'e Türkiye'yle ilgili 3 şartEsed'e Türkiye'yle ilgili 3 şart

"İKİ ŞARTIMIZ VAR"

Suriyeli yetkili, yakınlaşma için Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını sona erdirmesi ve Suriye Milli Ordusu (SMO) gibi oluşumlara desteğini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

"BAZI ALANLARDA TEMASLARIMIZ VAR"

Türkiye'yle ilişkilerin düzeltilmesinin önünde bazı ciddi engellerin olduğunu söyleyen al-Marjan, Türkiye ve Suriye arasında güvenlik alanında çeşitli temaslar olduğunu belirtti.

Suriyeli yetkili al-Marjan ayrıca, ülkeler arasındaki ilişkilerin, her iki devletin ortak çıkarları dikkate alınarak, iyi komşuluk ilişkileri temelinde inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da benzer açıklama yapmış ve TSK güçlerinin ülkelerinden çekilmesini istemişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 216 TÜMÜ
  • vatandaş konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok güzel bir avantaj yakalamıştır.türk askeri ebediyen suriyede kalmalıdır.YILLARCA PKK BURDAN ülkemize saldırmıştır.
    Cevapla
  • Son osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan Esat sabrın şimdi oldun sahtravan. Ösö ile hiç bir zaman için bizim desteğimiz kesmez. Türk Türkten baz geçmez!
    Cevapla
  • Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce ABD Fransa PKK PYD deaş gibi itlere olan desteğinizi çekin biz sizinle ortak yürürüz
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    bizimde bir şartımız var eset İran'a gitsin adil bir seçim yapılsın Halk kimi secerse o kurulan hükümetle görüşürüz
    Cevapla
  • terimq 1 yıl önce Şikayet Et
    Tr ninde şartı var.Suriye sınırları içinde pyd pkk ve Abd vs hiç biri olmayacak.Kendi sınırına sahip çıkamayan suriye.Güvenlik sağlayan Tr. Ortalığı karıştıran pyd pkk Abd vs. Ama gel gör ki şarta bak hele...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR