Toplam sayı 3 bin 399 oldu! SpaceX 52 Starlink uydusu daha fırlattı

SpaceX, bu itibariyle 52 Starlink uydusunu Alçak Dünya Yörüngesi'ne (LEO) fırlattı. Şirketin toplam uydu sayısı 3 bin 399 oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2022 11:56 GÜNCELLEME 27.09.2022 09:52 DÜNYA
Toplam sayı 3 bin 399 oldu! SpaceX 52 Starlink uydusu daha fırlattı
Toplam sayı 3 bin 399 oldu! SpaceX 52 Starlink uydusu daha fırlattı

Geçtiğimiz hafta SpaceX'in 54 Starlink uydusu fırlatmasının ardından şirket bu sabah 52 uyduyu başarıyla LEO'ya yerleştirdi.

Fırlatma Florida'nın doğu kıyısındaki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan SpaceX'in Falcon 9 roketiyle gerçekleşti.

Kalkıştan yaklaşık 8,5 dakika sonra, iki aşamalı Falcon 9'un ilk aşaması, Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış insansız gemiye iniş yaptı.

Yaklaşık 16 dakika sonra ise 52 Starlink uydusunu yörüngeye başarıyla konuşlandırıldı. 

Dünyanın dört bir yanındaki insanlara uydu üzerinden internet sunan SpaceX, Starlink mega takımyıldızının inşasına devam ediyor. Şirket şu anda toplamda 3 bin 399 Starlink uydusunu uzaya gönderdi ve binlercesini daha fırlatmayı planlıyor.

STARLİNK V2 UYDULARININ FIRLATILMASINA 2023'TE BAŞLANACAK

Önümüzdeki yıldan itibaren SpaceX, mevcut  Starlink uydularından çok daha büyük ve daha güçlü olacak Starlink uydularının 2 versiyonunu fırlatmaya başlayacak. Bu yeni uydular ile çanak olmadan akıllı telefonlarla Starlink üzerinden internete bağlanabilmek mümkün olacak.

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

Bugün gerçekleşen başarılı fırlatma SpaceX'in 2022'deki 43'üncü göreviydi. Ayrıca şirket bu sayıyla Falcon 9 roketiyle yeni bir fırlatma rekoru kırmış oldu. SpaceX'in geçen yıl 31 başarı fırlatma gerçekleştirebilmişti.

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydusu sayısını 30 bine çıkartan izin başvurunun onaylanmasını bekliyor. Starlink'in ülkemizde ne zaman hizmet vermeye başlayacağı henüz bilinmiyor.

SpaceX, Starlink'in Türkiye'de hizmet vermeye başlayacağı tarihi ertelediSpaceX, Starlink'in Türkiye'de hizmet vermeye başlayacağı tarihi erteledi

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • srth 1 yıl önce Şikayet Et
    uzayda çöplüğe dönecek yanı haberleşme felan değil abd nin dünyayı yoketme planı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR