Güney Kıbrıs: Savaştan büyük endişe duyuyoruz ama asıl tehdit eden Erdoğan

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde hızla artan gerilim Ankara-Washington hattında da krize yol açarken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi; bölgede bir çatışmanın patlak vermesinden büyük endişe duyduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2022 10:03 GÜNCELLEME 27.09.2022 12:47 DÜNYA
Güney Kıbrıs: Savaştan büyük endişe duyuyoruz ama asıl tehdit eden Erdoğan
Güney Kıbrıs: Savaştan büyük endişe duyuyoruz ama asıl tehdit eden Erdoğan

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde, Ege'deki Gayrı Askeri Statüdeki Adalar kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesinin ardından Türkiye, Yunanistan ve ABD'ye nota vermişti.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price konuyla ilgili olarak, Rusya'ya karşı verdikleri mücadeleyi işaret ederek, "Rus saldırganlığının arttığı bir dönemde, NATO ortakları arasında gerilimi artıracak eylemlerin zamanı değil" dedi.

"EN ZAYIF HALKA OLARAK KULLANILIRIZ"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, kendilerinin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaşın içine çekilmesinden endişe duyduklarını açıkladı:

"Ege Denizi'ndeki bir çatışmanın bizi doğrudan etkilemesinden korkuyoruz çünkü bu hikayenin tamamında en zayıf halka olarak kullanılırız."

Kasulidis, asıl tehdit edenin Yunanistan değil Erdoğan olduğunu iddia ederek, "Erdoğan'ın, Yunanistan tehdidi altındaymış gibi konuşması abes ve gülünç. Tehdit eden O, revizyonist politika güden de O" dedi.

NOT: ABD, önceki hafta Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırmıştı. Bu karar Türkiye ve KKTC tarafından kınanmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Muhammed Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları silahlandıran ABD. Yunanistan'ın 9 noktasına üs kuran ABD. Elbette Türkiye fino köpeği Yunanistan'la değil ABD ile savaşa hazırlanıyor. Ya Allah Bismillah Allahu Ekber.
    Cevapla
  • Yağız 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Türkiye için asla bir tehdit değil ve tehdit olamaz, sadece kolay lokmadır, onları çiğneyip tükürmek bize çok keyif verir.
    Cevapla
  • Tuncay 1 yıl önce Şikayet Et
    84 milyonun tamamı sizinle savaşmaz ama büyük bir kısmı sizi Akdenize bu sefer gömmeye hazır bekliyoruz,haddinizi bilin.Oturun oturduğunuz yerde abd ye de selam söylemeyi unutmayın.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biran once yuzmeye ogrenin yoksakopek baliklarina ziyafet olacaksiniz yarimkalan topragimizada alacagiz74dun yarimkalanini tamamliyacagiz
    Cevapla
  • RAPORSUZAKILLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz önce haberde okudum Yunanistan eski cumhurbaşkanı ülkemize karşı açık dille katliam yapacaklarını beyan etmişlerdir mevcut durum ciddi ülkemizin güvenlik tehditi boyutunu aşmıştır özetle ileri safhadayız bu durma bizler değil gerginliğin sebebi ülke getirdi artık durulmamalı büyük ihtimal harekete geçeceğiz ülke güvenliği ihtimallere bırakılmaz olasılıklara bırakılmaz son tehditi bu millet asla sineye çekemezrezalet bir ifade katiam için hedefiz ifadeleri bunu özetlemiş ileri gittiler artık son tehdit hareketlenmeye mecbur bırakır türden zorunlu gibi güvenlik tehditiüst seviyede eylem hedeflerini bildiriyorlar sanırım harekete geçeceğiz nanaeli şekeri yedireceğiz meraklanmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR