İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in; Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yapacağı parlamento konuşmasında duyuracağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2022 12:28 GÜNCELLEME 27.09.2022 14:18 DÜNYA
İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak
İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

Ukrayna'da, Rusya'nın elinde bulunan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, 23 Eylül'de başlayan "Rusya'ya bağlanma referandumu" bugün sona erecek.

Türkiye dahil Batılı ülkeler referandumu tanımayacağını açıklarken, bu konuda Moskova'ya herhangi bir destek de gelmedi.

Ukrayna'da 'Rusya'ya katılmak için' düzenlenen referandumlar başladıUkrayna'da "Rusya'ya katılmak için" düzenlenen referandumlar başladı

İNGİLTERE: PUTİN 30 EYLÜL'DE İLHAKLARI AÇIKLAYACAK

Rusya tarafından yönetilen ve "korsan" olarak tanımlanan referandumlar için, İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, Putin'in 30 Eylül'de Rus parlamentosuna hitaben yapacağı konuşmada, Ukrayna'da işgal altındaki bu bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılımını duyuracak. Açıklamada, "Rus yetkililerin, böyle bir duyurunun ülkedeki vatansever duyguları artıracağına inandığı" aktarıldı.

Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson; Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ine denk geliyor.

NOT: Rusya Kırım'ı da benzer bir hamleyle ilhak etmiş, ancak hiçbir ülke Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımamıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için hiç iyi olmadı. Rusya'nın güçlü olması bölge için, Türkler için mide bulandırıcı. Acilen hazar denizi köprüsü yapılmalı.
    Cevapla
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    tekbir Allahü ekber diye bu bağıranlar çeçenlermi yazık nereden nereye
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    ilan etseler ne yazar. ukrayna savaştan vazgeçip haydi sizin olsun diyecekmi bakalım.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilterenin acizliği hiç bir şeyi engelleyemediler Kırım ilhak edildiğin de bu yaptırımlar yapılsaydı bu gün bunlar yaşanmazdı
    Cevapla
  • Mustafa T. 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB nin UKRAYNAYIN tamamına ilhakına niye kimse ses çıkartmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR