Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da ele geçirilen Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın Rusya'ya ilhak edildiğini açıkladı. Rus lider ayrıca; bu bölgelerin tartışmaya kapalı olduğunu, müzakere konusu olmayacağını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 15:19 GÜNCELLEME 30.09.2022 16:42 DÜNYA
Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik
Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da ele geçirilen Herson ve Zaporijya'nın bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı.

Bu gelişmeden sonra Kremlin'den yapılan açıklamada, ayrılıkçı bölgelere yönelik olarak "Rusya'ya bağlanan bu bölgelere saldırı Rusya'ya yapılmış sayılacaktır" denildi.

Ukrayna'da 'Rusya'ya katılmak için' düzenlenen referandumlar başladıUkrayna'da "Rusya'ya katılmak için" düzenlenen referandumlar başladı

Zelenski: Putin referandum sonuçlarını tanırsa konuşacak bir şeyimiz kalmazZelenski: Putin referandum sonuçlarını tanırsa konuşacak bir şeyimiz kalmaz

Son dakika: Putin'den flaş hamle: İki bölgenin sözde bağımsızlığı kararnamesi imzalandı!Putin'den flaş hamle: İki bölgenin sözde bağımsızlığı kararnamesi imzalandı

Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecekKremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek

DONETSK VE LUHANSK'IN BAĞIMSIZLIĞI SAVAŞ ÖNCESİ KABUL EDİLMİŞTİ

Donetsk ve Luhansk, Rusya'nın 2014 müdahale sonrası Ukrayna'dan tek taraflı olarak ayrıldığını açıklamış, Putin ise bu iki bölgenin bağımsızlığını Ukrayna Savaşı başlamadan hemen önce tanımıştı.

Putin kararnameyi imzaladı: Rusya Donetsk ve Luhansk'ı tanıdıPutin kararnameyi imzaladı: Rusya Donetsk ve Luhansk'ı tanıdı

4 BÖLGE RUS TOPRAĞI İLAN EDİLDİ

Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da 23 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında yapılan "Rusya'ya katılma referandumunda" ise, yüzde 90'ların üzerinde "Evet" oyu çıkmıştı.

Putin, bugün Kremlin'de düzenlediği törende, bu 4 bölgenin Rusya topraklarına katıldığını içeren anlamayı imzaladı.

Putin'in yaptığı konuşmadan satır başları:

"Ukrayna topraklarındaki referandumlarda halk seçimini yaptı. Rusya'nın dört yeni bölgesi var. Milyonların tercihinden daha önemli bir karar yok. Tekrar hakiki, tarihsel anavatanlarına dönmek istediler. Seçim yapılmıştır ve Rusya onlara ihanet etmeyecek.

Bugün dört bölgenin Rusya'ya katılımını imzalayacağız ve Duma'nın bunu onaylamasını bekliyorum.

Putin'in Kremlin'de yaptığı konuşmadan bir kare

"NE UKRAYNA NE DE BATI BİRLİĞİMİZİ ELİMİZDEN ALABİLİR"

Ne Ukrayna ne de Batı birliğimizi elimizden alabilir. İlhaklar tartışmaya kapalıdır. Müzakere edilemezler. Kiev'i, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz. Ama saldırılar devam ederse karşılığını vereceğiz.

Bu bölgelerin vatandaşları sonsuza kadar Rusya vatandaşı oldu. Biz onları koruyacağız. Buradaki sağlık, eğitim ve altyapıyı yeniden ayağa kaldıracağız. Şehirleri tekrar inşa edeceğiz. Buradaki insanların güvenliğini sağlayacağız.

Putin ve ilhak edilen 4 bölgenin yöneticileri bu pozu verdi

Batı onlara koloni olmamızı ve özgür olmamamızı istiyor. Bizim gelişmemizi karşılar. Batı, Rusya'nın doğal kaynaklarını yağmalamak, Rusları 'ruhsuz köleler kalabalığı' olarak sömürmek istiyor.

Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerine yapılan saldırılar, Rusya'ya yapılmış kabul edilecektir.

Ukrayna'dan çıkarılan tahıl Avrupalı ülkelerine gidiyor. Tahılın yüzde 5'i ancak dünyanın fakir olan ülkelerine gitti. Bu, bir sahtekarlık ve kandırmacadır."

ÖNEMLİ: Türk Dışişleri ve diğer ülkeler, söz konusu referandumu tanımayacaklarını bildirmişti.

NOT: Rusya Kırım'ı da benzer bir hamleyle ilhak etmiş ancak hiçbir ülke Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımamıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun putin reise kendinin olanı nasılda alıyor bizde artık öyle yapmalıyız adalar ve musul,kerkük,halep daha başka nere varsa seve seve değilse zorla almalıyız buna evelallah gücümüz var buralar bizimdi ve tekrar ebediyyen bizim topraklarımız olarak kalmalı
    Cevapla
  • Kalafatçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın elinde kimyasal var.Herşeyi yapar.Olan ukraynaya oluyor abd nin çokta umurunda sanki.
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler putin eee başkasının ağzıyla iş yapana müstahak
    Cevapla
  • Maraşlı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gençlik cafelerde, sokaklarda, uyuşturucu da , karı kız işinde, eğitimsiz şuursuz davasiz yaşıyor. Halk geçim derdinde duyarsiz ,bilinçsiz ve kirli yaşıyor. Muhalefet almış başını batıya yaslamış onursuzca. Bu gençlik, bu halk ve muhalefet ile bizim misakı milli sınırlarına ulaşmamız çok zor. Elin rusu çatır çatır toprak alıyor. Çabucak kendimize gelmemiz lazım.işimiz Allah'a kalmis gibi. Eğri oturalım doğru konuşalım.
    Cevapla
  • Huseyin ŞAHİN 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim yerimizde rusya olsaydı adalara çoktan el koymuştu...
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah zoruyla evet oyu almis bu haydutluktur kabul edilemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR