Miçotakis'ten Erdoğan'a cevap: Sadece bizi karşılarına almadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara'nın sert sözlerine yanıt veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin sadece Yunanistan'ı değil, Avrupa ve NATO'yu da karşısına aldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2022 14:36 GÜNCELLEME 27.09.2022 15:31 DÜNYA
Miçotakis'ten Erdoğan'a cevap: Sadece bizi karşılarına almadılar
Miçotakis'ten Erdoğan'a cevap: Sadece bizi karşılarına almadılar

Bu yılın ortalarına kadar ilişkilerin yolunda seyrettiği Ankara-Atina hattında tansiyon her geçen gün artıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, ABD'ye ait zırhlı araç ve tankların Türkiye'nin çok yakınındaki adalara çıkarılmasıyla farklı bir boyut kazanırken, bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara tarafından Yunanistan'a yöneltilen sert sözlere Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten yanıt geldi.

Yunanistan, Adalara ABD silahı sevk ettiYunanistan, Adalara ABD silahı sevk etti

Jonathan Ruhe: Türkiye NATO'daki geleneksel rolünü kaybetti, Dedeağaç iyi bir alternatifJonathan Ruhe: Türkiye NATO'daki geleneksel rolünü kaybetti, Dedeağaç iyi bir alternatif

"KENDİMİZE GÜCENİYORUZ"

Miçotakis, "Uluslararası hukukun gücü, silahlı kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam" dedi.

DİYALOG İSTEDİ

Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini açıkça söylediklerini belirten Miçotakis, "Ateşli sözler yerine, nihayet barışçıl eylemleri ve anlamlı diyalog yolunun seçilmesi çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

"NATO VE AVRUPA'YLA DA MÜCADELE İÇİNDELER"

Kabine toplantısında konuşan Miçotakis, son olarak, "Karşı taraf, yalanlarını ve tehditlerini monoton bir şekilde sürdürebilir ancak bu oyunda tek başına. Sadece Yunanistan'a karşı çıkmıyorlar; bütünüyle Avrupa ve NATO'daki müttefiklerimizle de mücadele içindeler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a yönelik, "Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz ve imkanlarımız bunun çok ötesindedir. Bunun gizli bir işgal anlamına geldiğini hatırlatmak isteriz. Kendinize gelin" demişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz gelin lan..... Cehennem odunları.... Biz Allah için ölmekten korkmuyoruz.. Galip gelen Allah'tır.. Allahu Akbar...
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya gelsin galip gelecek olan Allah tır Allahuekber
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    la micco sizde agalarinizda size dunyayi dar etmezsek eger allah bize etsin dar bu dunyayi admaliginiz varsa savas acin lan
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım 3 ay önce Rusya yönetiminin Yunanistan yönetimine ciddi ikazları olmuştu en son olarak Yunanbasına bu konuda rahatsızlıkları ifade etmişler ülkemizinde bu konuya yönelik ikazları oldu olasılık şu Dedeağaçüssütüne nükleer saldırı olsa bölgedeki ülkelerin etkilenmesi sözkonusu ciddi ikazlar olasılıklar güngeçtikte çoğalıyor daha sonra devletlerin tepkileri asla ılımlı olmayacağı kesin bizlerin hassas konusu ülkemizin güvenliği ve bütünlüğü gelişmeler olumsuz bir hadiseye adeta zeminhazırlıyor.Bölgedeki ülkelerde düşünülmeli olumsuz etkileşimde sert tepkiler olacaktır diplomatik askeri olarak özetle risklerin fazla olduğu süreçteyiz ana konumuz ülkemizdir.
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bizim işimiz.genimizde var.edirneden girer viyanadan çıkarız.atinayı selaniği alır il yaparız.bizim için ölümde yaşamda aynı
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, Allahu Akbar.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR