İddia: Rusya taktik nükleer saldırı düzenleyecek

Rusya'nın, bazı taktik nükleer saldırılarla; ilhak edeceği 4 bölgeyi (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) Ukrayna ordusuna karşı koruma altına alacağı ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 18:28 GÜNCELLEME 29.09.2022 18:28 DÜNYA
İddia: Rusya taktik nükleer saldırı düzenleyecek
İddia: Rusya taktik nükleer saldırı düzenleyecek

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yani yarın yapacağını açıkladı.

Türk Dışişleri ve diğer ülkeler, söz konusu referandumu tanımayacaklarını bildirirken, İngiliz basını bu bölgelere dair korkunç bir iddiayı gündeme getirdi.

Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecekKremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek

"TAKTİK NÜKLEER SİLAHLARLA 'ÖLÜ BÖLGE' OLUŞTURMA HEDEFLENİYOR"

The Mirror'da yer alan habere göre, İngiliz ve Amerikan istihbarat örgütleri, işgalin "devasa bir hata" olduğunun farkına varan Putin'in, savaşı kendi lehine çevirecek bir saldırı hazırlığında olduğuna dair güvenilir istihbarata sahip.

The Mirror'a konuşan İngiliz güvenlik kaynaklarına göre, son Ukrayna taarruzu sonrası seçenekleri azalan ve ele geçirdiği toprakları kaybeden Rusya, ilhak referandumu yapılan dört bölgenin batısına taktik nükleer saldırı düzenleyebilir. Söz konusu bölgelere yönelik düzenlenecek nükleer saldırıyla, Ukrayna ordusunun yaklaşması "radyasyonlu bölgeyle (ölü bölge)" önlenecek.

BATILI YETKİLİLER RAHATSIZ

Haberde; Batılı yetkililerin, Putin'in bu tarz bir saldırıyla savaşı daha da tırmandırmasından endişe ettiği kaydedildi.

TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR NE İŞE YARIYOR?

Taktik nükleer silahlarla yapılan saldırılarla, bir kasaba bir köy tamamen yok edilebiliyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • RAPORSUZAKILLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın gidişatına göre kutupların eridiğini görecek insan çok az olacak olumlu düşünelim güzel günler yaşamamız dileğiyle dünyamızda barış huzur hakim olsun
    Cevapla
  • BALONDEĞİLBUAMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin taktiği şakasıda yok geniş coğrafyada mutlak etkileri olur kanser artar vakasal olarak tarım hayvansal ürünlerde tesiri olabilir yağmur rüzgar gibi etkenlerle etkinin yayılma durumu kontrol dışına çıkabilir olmaması dileğiyle iyi düşünelim insanlık adına.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yok canım.. Putin direk olarak Londraya sallar.. Zaten saçma sapan ve gereksiz bir yerde. ölü
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Londra'yi da vuracak. Hayatta olursan göreceksin. Bu mesajı unutma.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir halt yapamaz Reis kulağını çeker Putin in herkes müsterih olsun Reis bir yere kadar izin verdi Ukraynada batının bir nebze olsun hakimiyetini kırmak için buna izin verdi yoksa bunlara izin vermez masaya elini vurduğu GİBİ NE putin kalır ne biden NE macron bizniAllah
    Cevapla
  • Malatya'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş gel ilerde çevirme var kimse dikte ile tehdit ile Rusya'yı hizaya getiremez ne senin ABD ne NATON nede Türkiye eğri oturup doğru konuşmak lazım
    Cevapla
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne iciyorsunuz su sicak gunlerde
    Cevapla
  • Dr. Teknik 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz münafığı güya istihbarat paylaşıyormuş gibi yapıp rusya'ya akıl veriyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR