Son dakika: Putin'den flaş hamle: İki bölgenin sözde bağımsızlığı kararnamesi imzalandı!

Son dakika: Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 02:05 GÜNCELLEME 30.09.2022 02:06 DÜNYA
Son dakika: Putin'den flaş hamle: İki bölgenin sözde bağımsızlığı kararnamesi imzalandı!
Son dakika: Putin'den flaş hamle: İki bölgenin sözde bağımsızlığı kararnamesi imzalandı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnamelerle Rusya, Ukrayna’daki Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıdı.

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya’ya katılmak için 23 ila 27 Eylül tarihlerinde referandum düzenlenmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, söz konusu bölgelerin Rusya’ya katılmasına yönelik 30 Eylül'de Kremlin Sarayı'nda tören düzenleneceğini açıklamıştı. Rusya, Donetsk ve Lugansk'taki ayrılıkçı yönetimlerin sözde bağımsızlıklarını 21 Şubat’ta tanımıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahale essahtan kanun nizam varmış gibi,imzalamışta...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA BUNU YAPMALI !!!Rusya elektronik savaşa geçmeli savaşın gidişatı belliki elektronik sistemler ve radarlar üzerinden yürüyor UKRAYNA rus saldırıları ve rus topcularinin yerini radarlarla belirleyip rus topcularini bu şekilde vuruyor OYSAKİ rusya rus topcularinin önüne belirli mesafede radar bozucu elektronik sistem kurarsa ukrayna rus topcularini vuramaz BU ARADA rusyanin uzaydaki uyduları vurabildigini biliyoruz ukraynaya kiralanan gözlem uydularinida rusya vurabilir "gözlem uydusunu vurabiliriz" açıklamasını hemen yapmalı SON OLARAK bundan sonra EL İPİYLE KUYUYA İNİLMEYECEGİNİ" herkes anlayacak sözüm nereye??anlayan anlar
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ne içtin?
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta Tataristan olmak üzere Yakutistan Başkurttistan Dağıstan Çeçenistan İnguşetya Çerkezya Özerk Cumhuriyetleri bağımsızlıklarını ilan etsinler AB ve ABD de bağımsızlıklarını tanısın
    Cevapla
  • Tuncay TAŞÇI 1 yıl önce Şikayet Et
    Yönetimler Uşak tıpkı şu anki dört referandum yapılan yerlerde olduğu gibi.
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    ayni karabağda yaptiklarini ruslar burdada yapiyolar
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Savas sertlesecek kara kis geldi Pandemie corona savaslar basladi yaptirim ambargo irkci saldirilar artti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR