Elon Musk ve Twitter arasındaki dava ertelendi

Twitter'ın Elon Musk'a karşı açtığı davayı gören yargıç, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlanabilmesi amacıyla davayı erteledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2022 09:13 GÜNCELLEME 07.10.2022 09:15 DÜNYA
Elon Musk ve Twitter arasındaki dava ertelendi
Elon Musk ve Twitter arasındaki dava ertelendi

Delaware Chancery Mahkemesi Yargıcı Kathaleen St. Jude McCormick, tarafların satın alma işlemini tamamlamasına izin vermek için davanın 28 Ekim'e kadar ertelendiğini bildirdi.

Elon Musk Twitter planı ortaya çıktı: 'Süper X' uygulamasını hayata geçirecekElon Musk Twitter planı ortaya çıktı: 'Süper X' uygulamasını hayata geçirecek

'Elon Musk, Twitter'a yeniden talip oldu' iddiası "Elon Musk, Twitter'a yeniden talip oldu" iddiası

McCormick, satın alma işleminin söz konusu tarihe kadar tamamlanmaması halinde kasım ayında yeni dava tarihi alınması için tarafların kendisiyle iletişime geçmesi talimatını verdi.

Söz konusu karar, Twitter'ın açtığı davanın durdurulmasını talep eden Musk için bir kazanç olarak yorumlandı.

Musk, perşembe günü mahkemeye yaptığı bildirimde, bankaların anlaşmayı finanse etmek için çalıştıklarını, ancak daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Twitter ise Musk'ın talebine karşı çıkmıştı.

Elon Musk'un Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için yeniden harekete geçtiği iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Twitter'dan yüzde 30 indirim istediği, teklifinin kabul edilmemesi üzerine bu oranı yüzde 10'a kadar düşürdüğü belirtiliyor. Ancak iddialara göre Twitter tarafı indirimli tekliflerini kabul etmedi.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR