Resmen başladı! Ayda 5 dolar karşılığı Twitter'daki paylaşımlarınızı düzenleyebilirsiniz

Twitter tarafından yapılan açıklamada testlerin tamamlandığı ve Tweet düzenleme özelliğinin tüm Twitter Blue kullanıcılarının kullanımına sunulduğu duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2022 10:38 GÜNCELLEME 07.10.2022 10:44 TEKNOLOJİ
Resmen başladı! Ayda 5 dolar karşılığı Twitter'daki paylaşımlarınızı düzenleyebilirsiniz
Resmen başladı! Ayda 5 dolar karşılığı Twitter'daki paylaşımlarınızı düzenleyebilirsiniz

Sosyal medya devi Twitter, aylık “Twitter Blue” aboneliği için 4,99 dolar (yaklaşık 90 lira) ödeyen kullanıcılara yeni “Düzenle” (Edit) düğmesini sunmaya başladı.

Twitter kullanıcıları artık, paylaşımdan sonraki 30 dakika içinde tweet'lerini beş defaya kadar değiştirebiliyor.

Düzenlenen tweet'ler, gönderi en son düzenlendiğinde, yanlarında  bir simge ve zaman sembolüyle görünecek ve diğer kullanıcılar paylaşımın düzenleme geçmişini görebilecek.

Bazı kullanıcılar ise bu özelliğin bir tweet’in viral hale gelmesinin ardından değiştirmesine izin vererek yanlış bilgi yaymak için kullanılabileceğinden endişeleniyor. Ancak Twitter, düzenlenmemiş sürümü görme seçeneğinin yanlış bilgilerin paylaşılmasını engelleyeceğini açıkladı.

Elon Musk ve Twitter arasındaki dava ertelendiElon Musk ve Twitter arasındaki dava ertelendi

Düzenleme seçeneği yalnızca tweet'ler için kullanılıyor. Retweetler, yanıtlar ve ileti dizileri gibi diğer gönderiler için geçerli olmayacak.

Twitter Blue yalnızca ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda da kullanılabiliyor. Bu nedenle Tweet düzenleme özelliği henüz Türkiye'de kullanabilir değil. Twitter Blue aboneliğinin aylık ücreti ise 5 dolar.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR