Rusya'dan akıllara zarar casusluk girişimi: Bayraktar'ı hedef aldılar!

Ukrayna istihbaratı, Rusya'nın Deepfake teknolojisini kullandığına dair görüntüler paylaştı. Ukrayna Başbakanı kılığına giren Rus istihbaratı, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a ulaşmaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2022 06:38 GÜNCELLEME 10.10.2022 08:46 DÜNYA
Rusya'dan akıllara zarar casusluk girişimi: Bayraktar'ı hedef aldılar!
Rusya'dan akıllara zarar casusluk girişimi: Bayraktar'ı hedef aldılar!

Son dakika haberi... Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Askeri İstihbarat Müdürlüğü, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a yönelik provokasyonu engelledi. 

Haluk Bayraktar'a, Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı verildiHaluk Bayraktar'a, Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı verildi

Bayraktar'dan çok konuşulacak F-16 paylaşımı! Sosyal medyayı salladıBayraktar'dan çok konuşulacak F-16 paylaşımı! Sosyal medyayı salladı

Rus istihbaratı FSB, deep fake teknolojisi kullanarak, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal kılığında Haluk Bayraktar ile görüşmek istedi. Söz konusu provokasyon Ukrayna istihbaratının çabalarıyla önlendi. Ukrayna İstihbarat Servisi, söz konusu videoyu yayımladı.

İtalyan gazetesi: Türkiye'nin Elon Musk'ı, ülkesini zirveye çıkardıİtalyan gazetesi: Türkiye'nin Elon Musk'ı, ülkesini zirveye çıkardıSSB İsmail Demir açıkladı! 3 Bayraktar TB2 daha teslim edildiSSB İsmail Demir açıkladı! 3 Bayraktar TB2 daha teslim edildi

TÜRKİYE-UKRAYNA İLİŞKİLERİNİ BOZMAYA ÇALIŞTILAR

Görüntülerde Rusya'nın Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal'in kılığına girdiği görülüyor. Rus istihbaratı bu yöntemle Bayraktar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'la görüşmeye çalıştı. Durumun farkına varan Ukrayna istihbaratıysa Bayraktar sekreteri olarak görüşmeye katıldı. Rus istihbaratıyla görüştü. Deepfake yöntemiyle Rus istihbaratının Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin bozmaya çalıştığı iddia edildi.

Rus istihbarat servisi sıklıkla Deepfake teknolojisi kullanıyor. Bu yöntemle yapay zeka yardımıyla sahte yüz ve ses oluşturuluyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay ezikler, kendilerini çok akıllı sanıyorlar zavallılar..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bayraktar ve bunun gibi projelerin en büyük tehlikesi ajan çalışanlardır.Son derece uyanık olmak gerekir ben olsam yanında yatardım.
    Cevapla
  • ÜlkesineSevdalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence buna gerek yok. Bunların kalbi hiç bir zaman yumuşmaz. Kendi ırkından olan Ukrayna milletine acımıyor, bize mi acıyacak. Suriye de masum insanların üzerine bomba yağdırıyordu, Allah verdi belasını şimdi ukrayna dan çımamıyor. Rusya nın gidişatı iyi değil.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar hiçbir zaman Türklerin dostu olamaz ve olmamalı, olmayacak. Bunu herkes duvarına kazıyarak yazsın.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ruslar nede Ukraynalilar dostumuz...Gavur dan dost domuz dan post olmaz dememisler bosuna...Ancak gercek müminler müslümanlar birbirinin dostudur...orda da iste piyonlari yikmak gerek...yalniz hersey daha zor ama mesela simdi Misir in badinda Mursi olsaydi Katar da oldugu gibi ne güzel olurdu..
    Cevapla
  • onrat38 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkün türkten başka dostu yok
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    iyiki rusya ya iha siha satmamisiz.. kiev e bunlarla saldirildi ve sivil insanlar öldürüldü diyerek tüm batidan hedef haline gelirdik.. savas sebebi bile sayabilirlerdi.. rusya ve ukraynanin oyununa gelmeyelim.. hicbir yönde..
    Cevapla
  • Cix 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz savaş sebebi sayamayız rusya kırımı göz göre göre nükleer gücüyle işgal ediyor abd mandacısı chp uçak , araba fabrikalarını kapatıyor biz şuan bunları yeniden kurmakla uğraşıyoruz aslında 100 lerce nükleer başlıklı füzelerimiz olmalıydı bunlara harcadığımız enerji yerine onun için bize dışardaki düşman birşey yapamaz içimize yerleşmiş bizden gibi görünenler yapar ne yaparsa yapmıyorlar mı peki ?
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gücümüz yetmiyor...ondan savas sebebi sayamiyoruz...politika cocuk oyuncagi degil...kaybedersen bedeli agir olur...bak Osmanli vardi simdi yok artik...güclenmen lazim...
    Cevapla
  • iyi de 1 yıl önce Şikayet Et
    ab, abd terör örgütü pkk ya binlerce tır dolusu silah yardımı yapıyor, sınırlarımızda birlikte terör saldırısı düzenliyorlar, biz niye savaş sebebi saymıyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR