İslam karşıtlığının en çok yaşandığı ilk 5 ülke! Bütün oklar o ülkeyi işaret ediyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam karşıtlığının en fazla yaşandığı 5 ülkeyi paylaştı. Buna göre, sırasıyla Fransa, Hindistan, Amerika, İngiltere ve Kanada İslam karşıtı ülkelerden oldu. İşin başı ise küresel medyayı yöneten İngilizler çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2022 23:56 GÜNCELLEME 18.11.2022 01:03 DÜNYA
İslam karşıtlığının en çok yaşandığı ilk 5 ülke! Bütün oklar o ülkeyi işaret ediyor
İslam karşıtlığının en çok yaşandığı ilk 5 ülke! Bütün oklar o ülkeyi işaret ediyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam karşıtlığının en çok yaşandığı ilk 5 ülkeyi yayınladı. Fransa, İslam karşıtlığında ilk sıralardaki yerini korurken, Hindistan son aylarda Müslümanlara karşı artırdığı saldırılar nedeniyle 2. sıraya kadar yükseldi. İngiltere her ne kadar Müslümanlara saygılı bir ülke olarak gözükse de raporda 3. sırada yer aldı. 

Sıralamanın devamında Almanya 6., Yunanistan 7., İsrail tarafından işgal edilen Filistin 8., Sri Lanka 9., sapkın LGBT'nin en çok yaygın olduğu Hollanda 10. oldu.

MÜSLÜMANLAR GERÇEK DIŞI BİLGİLERLE YANLIŞ TANITILIYOR

Yıllardır ilmek ilmek örülen İslam karşıtlığı, Müslümanlara karşı büyük bir tehlikeye dönüştü.. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yükseltilen İslam karşıtlığı, Asya ve pasifik ülkelerinde de Müslümanlara karşı nefreti artırıyor.

AYRIMCILIK DERİNLEŞİYOR

ABD'deki muhafazakar siyasetçilerin seçim yaklaştığında artan İslam karşıtı söylemleri, Fransa'da Müslümanlara yönelik komplo teorileri ve bu ülkelerdeki başörtüsü karşıtı yasalar ayrımcılığı artırıyor.

HİNDİSTAN ZALİMLİĞİN DE ÖTESİNDE

Hindistan'da ise sadece ayrımcılık değil İslam'a karşı şiddete ve ülkenin pek çok bölgesinde ev yıkımları boyutuna ulaşıyor.

OYUNUN KÖKENİ YİNE İNGİLİZ

Sözde insan hakları savunucusu ve medeniyetiyle övünen İngiltere bu işin asıl failleri arasında.

İngiltere Müslüman Konseyi'nin "İngiliz Medyasının Müslümanlar ve İslam'la İlgili Yayını (2018-2020)" başlıklı raporunda İngiliz medyasının Müslümanlar ve İslam'la ilgili haberlerinde sahte bilgi, genellemeler ve İslam karşıtı ifadeler kullandığı vurgulanmıştı.

İŞTE İSLAM'I HEDEF ALAN GAZETELERİN İSİMLERİ

İngiltere'nin küresel düzeyde hakim olduğu basın endüstrisi de İslam'ı yanlış bilgilerle kötülüyor. The Spectator, Telegraph, Times, Daily Mail Australia, Mail on Sunday, Christian Today ve Jewish Chronicle gazetelerinin, özellikle Müslümanlara ve İslam'a iftira atarak yanlış algı oluşturduğu ve düşmanca politika izlediği belirlenmişti.

YENİ ZELANDA'DAKİ CAMİLERE KANLI SALDIRI

Söz konusu aşırıcı ve sahte yayınlardan etkilenen İslam ve Türk Düşmanı Brenton Tarrant Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart 2019'da cuma namazında otomatik silahlarla düzenlediği silahlı saldırıda 1'i Türk 51 kişiyi şehit etmiş, 2'si Türk 49 kişiyi de yaralamıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN DA SUİKAST LİSTESİNDEYDİ

Terörist Tarrant Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı da suikast listesine almıştı. İşte manifestodan bazı bölümler:

(Saldırıyı neden gerçekleştirdim kısmı) "Avrupalı NATO ülkeleri ve NATO üyesi yapılmış Türklerin arasında açmak amacıyla. Bu sayede NATO’yu bir kez daha birleşik bir Avrupa ordusu konumuna, Türkiye’yi ise gerçek konumu olan yabancı ve düşman güç pozisyonuna göndermek amacıyla.

Erdoğan halkımızın en eski düşmanlarından biri ve Avrupa içindeki en büyük İslami grubun lideri. Bu komutan, Avrupa’yı işgal eden etnik askerlerini ziyaret ederken son kanını dökmeli. Onun ölümü topraklarımızı işgal eden Türk işgalcilerle etnik Avrupalıların arasını açacak, aynı zamanda Türkiye’nin bölgedeki gücünü zayıflatacak, Rusya’nın önemli bir düşmanını ortadan kaldıracak ve NATO’nun istikrarsız olmasını ve bölünmesini sağlayacaktır.

"AYASOFYA MİNARELERDEN KURTULACAK VE..."

(Türkler hakkında) Topraklarınızda barış içinde yaşayabilirsiniz ve umarım size hiçbir zarar gelmez. Eğer Boğaz’ın batısında, Avrupa topraklarında yaşamaya çalışırsanız, sizi öldüreceğiz ve topraklarımızdan süreceğiz. Konstantinopolis (İstanbul) için geliyoruz ve bütün camileri ve minareleri yok edeceğiz. Ayasofya minarelerinden kurtulacak ve Konstantinopolis bir kez daha Hıristiyanların hâkimiyeti altında olacak.

Merkel, beyaz ve germen karşıtı her şeyin annesi, ölüm listesinin başında. Çok az kişi Avrupa’ya onun kadar zarar verdi ve Avrupa’yı kendi halkından temizledi.

Avrupa toprakları boyunca terör eylemlerinde öldürülen Avrupalı hayatların intikamını almak için...

İşgalcileri fiziksel olarak ortadan kaldırarak ve onlara gözdağı vererek Avrupa’ya yönelik göç oranlarını doğrudan düşürmek için...

Avrupa tarihi boyunca sonu gelmeyen savaşlarda kendi toprakları için ölen Avrupalı kadın ve erkeklerin intikamını almak için..."

"İLHAMI ŞOVALYE BREİVİK'TEN ALDIM"

(Başka saldırganlardan ilham aldın mı?) bölümü:

"Dylan Roof’un ve diğer birçok ismin yazılarını okudum ancak ben gerçek anlamda ilhamı şövalye Breivik’ten aldım.

Terörist Anders Breivik 22 Temmuz 2011’de, Norveç’in başkenti Oslo ve Ütoya Adası’nda öğrenci kampına saldırmış ve 77 kişiyi öldürmüştü. Saldırıdan önce aşırı sağcı manifesto yayınlayan Breivik, saldırıyı Müslümanların Avrupa’yı ele geçirmesini önlemek için yaptığını öne sürmüştü."

BORIS JOHNSON'IN İSLAM'A OLAN KİNİ

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson İngiliz The Telegraph gazetesi için 2018'de kaleme aldığı makalesinde burka ve peçe giyen Müslüman kadınları "banka soyguncuları" ve "posta kutularına" benzetmişti.

ÇOK GÜÇLÜ VE ÇÖZÜLEMEYEN İSLAM KARŞITI BİR HÜCRE YÖNETİYOR

Dikkatli bakıldığında tamamen bir oyun kurucu etrafında şekillenen ve halen çözülemeyen İslamofobi ağlar ulus ötesi hibrit bir yapıdadır. Bunlar sadece İngiltere, Kanada veya Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmuyor. Ancak söz konusu İslam düşmanı endüstri için birçok fon ABD'den geliyor ve oradaki çalışmaların bazıları için toplamda 1,5 milyar dolarlık bir pazar olduğu dillendiriliyor.

KAYNAK : Haber7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim içimizdeki islam düşmanlarından İngilize sıra gelmez, kimse merak etmesin . Dolayısıyla Önce burdan başlamalı.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin içinde bunlardan bile daha çoğu var, asıl en büyük kötülükte burda. Hem partisi var hemde onlara oy veren zavallı müslümanlar var, bunları kudurtan.
    Cevapla
  • Nedim Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çare, İttihad-ı İslâm'dır. Ebu Cehil zihniyeti kıyamete kadar devam edeceği gibi, Ebu Bekir sadakati de kıyamete kadar var olacaktır. Önemli olan; Bedir'de, Uhud'da ve daha binlerce mevkide saf tutup küfrü zelîl eden o kuvvetin, aynı inanç ve kararlılıkla bugün de ortaya çıkması ve dostunu-düşmanını çok iyi teşhis edip şerrini önlemesidir.
    Cevapla
  • Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi unutmuşsunuz kendi içimizde yaşayanlar düşman söylememe gerek yok bilinen kişiler ülkede çökerse onların yüzünden çöker
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi ülkemizde bile islam ve müslüman düsmanlarini fonluyorlar.. daha buna ses cikaramiyor devletimiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR