Genç kadının Auschwitz'te verdiği poz büyük tepki çekti

İnsanlık tarihinin en korkunç soykırımlarından birine sahne olan Polonya'daki Auschwitz Kampı'nda çekilen bir fotoğraf, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Eski Nazi kampında bir kadının saçlarını savurup gülümseyerek poz vermesi tepki çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2023 13:24 GÜNCELLEME 19.04.2023 14:17 DÜNYA
Genç kadının Auschwitz'te verdiği poz büyük tepki çekti
Genç kadının Auschwitz'te verdiği poz büyük tepki çekti

İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazilerin Yahudileri ve diğer mahkumları esir tuttuğu ve katlettiği Polonya'daki Auschwitz Kampı'nda çekilen bir fotoğraf büyük tepkiye yol açtı.

Bir kadın ziyaretçinin kampın girişindeki rayların üzerinde saçlarını savurarak ve gülümseyerek poz verdiği görüldü.

"HAVALI FOTOĞRAF" 30 MİLYON GÖRÜNTÜLENME ALDI

Savaş döneminde 1 milyondan fazla kişinin katledildiği, filmlere konu olan ve korkunç suçlarla anılan Auschwitz'de kadın ziyaretçinin "havalı fotoğraf çektirme" telaşı, Twitter'da 30 milyondan fazla defa görüntülendi.

FOTOĞRAFI PAYLAŞAN MARİA: BURADA GÖRDÜKLERİM HERKES İÇİN DOKUNAKLI DEĞİLMİŞ

Fotoğrafı Twitter'da paylaşan Maria Murphy isimli kullanıcı da o anda hissettiklerini, "Bugün hayatımın en üzücü deneyimlerinden birini yaşadım. Ne yazık ki orada herkes gördüklerini o kadar acı bulmuyor" sözleriyle ifade etti.

ŞİMDİLERDE MÜZE OLAN AUSCHWİTZ'DEN AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine, Maria Murphy'nin paylaştığı fotoğrafın altına bir açıklama bırakan Auschwitz Müzesi'nin resmi Twitter hesabı, ziyaretçileri kampta hayatını kaybedenlerin anısına saygılı olmaya çağırdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Birçok kullanıcı da "Şok edici. Nerede olduklarını biliyorlar mı acaba? Birilerinin yetişkin insanlara bunu yapmamaları gerektiğini söylemek zorunda kaldığına inanamıyorum" diyerek fotoğrafa tepki gösterdi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Reşo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizlerin filistinde yaptıklarınız Polonya’da yaşananlardan faklı deyil açık hava hapishanei Filistin. Yaşadıklarınızdan ders almadınızki hala kadliyamlara devam ediyorsunuz. Yaşasın bagamsız Özgür Filistin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler Filistinde her gün katliam yapıp herkese gülümserken tepki vermeyenler kadına neden tepki veriyor ki?
    Cevapla
  • ebabil 65 1 yıl önce Şikayet Et
    BU dünyada yahudilere dokunmayinda diğerleri ölsede olur diye düşünenler var
    Cevapla
  • çakal avcisi 1 yıl önce Şikayet Et
    bence nazi katliamı yahudileri öldürmek için değil fakır insanları yok etmek için yapılan bir proje
    Cevapla
  • Emins 1 yıl önce Şikayet Et
    bu resim dahi yahudi manipulasyonu..oltaya gelmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR