Rusya'dan flaş Ukrayna açıklaması: Yeni bir terör suçu işlendi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kahovka Hidroelektrik Santrali'ne (HES) yönelik saldırı nedeniyle Ukrayna yönetimini suçlayarak, "Bu gece, Kiev rejimi yeni bir terör suçu daha işledi ve Kahovka HES'e ait yapılar havaya uçuruldu" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2023 22:37 GÜNCELLEME 06.06.2023 22:37 DÜNYA
Rusya'dan flaş Ukrayna açıklaması: Yeni bir terör suçu işlendi
Rusya'dan flaş Ukrayna açıklaması: Yeni bir terör suçu işlendi

Şoygu, başkent Moskova'da Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna'nın üç gün boyunca askeri birlik ve teçhizatları yoğunlaştırarak farklı cephelere yönelik uzun zamandır söz verdiği saldırıları başlattığını belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 23. ve 31. Mekanize Tugayının 4 Haziran'da beş yöne taarruza geçtiğini hatırlatan Şoygu, burada 300 Ukrayna askeri, 16 tank, 26 zırhlı araç ve 14 otomobilin imha edildiğini anlattı.

"DAHA FAZLA KAYBA UĞRADILAR"

Ukrayna ordusunun 5 Haziran'da ise 5 tugaydan oluşan birliklerle 7 koldan saldırı düzenlediğini aktaran Şoygu, "Taarruz durduruldu ve daha da fazla kayba uğradılar. 1600'den fazla asker, 8'i Leopard tank, 3'ü AMX-10 model tekerlekli tank olmak üzere 28 tank, 79'u yabancı yapım olmak üzere 136 askeri teknik araç yok edildi. Saldırı girişimleri engellendi, düşman durduruldu" diye konuştu.

Şoygu, "3 gün içindeki bütün yönlerdeki çatışmalarda Ukrayna ordusunun 3 bin 715 asker kaybettiğini" dile getirerek, askeri teknik olarak 52 tank, 207 askeri zırhlı araç, 134 otomobil, 5 uçak, 2 helikopter, 48 obüs ve 53 insansız hava aracını vurduklarını kaydetti.

Rusya: Ukrayna donanmasının son savaş gemisini Odessa'da imha ettik - Takvim

"71 ASKER ÖLDÜ, 210'U DA YARALANDI"

Rus ordusunun bu çatışmalardaki kayıplarına da değinen Şoygu, "Maalesef kayıplarımız da oldu. Müşterek Kuvvetler Birliklerinden düşmana taarruz esnasında 71 asker öldü, 210'u da yaralandı. 15 tank, 9 piyade savaş aracı, 2 otomobil ve 9 obüs kaybettik" bilgisini verdi.

"KİEV REJİMİ YENİ BİR TERÖR SUÇU DAHA İŞLEDİ"

Kahovka HES'e yönelik saldırı nedeniyle Ukrayna'yı suçlayan Şoygu, "Bu gece, Kiev rejimi yeni bir terör suçu daha işledi ve Kahovka HES'e ait yapılar havaya uçuruldu. Bu da geniş bölgelerin su altında kalmasına neden oldu" ifadelerini kullandı.

Şoygu, Ukrayna'nın Herson bölgesinden askeri birliklerini ve ekipmanlarını saldırı yaptığı bölgelere çekmek istediğini belirterek, "Bu nedenle Herson tarafındaki konumu da zayıflayacak. Bu nedenle, Dinyeper'ın sağ yakasındaki savunma pozisyonlarını güçlendiriyor" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı, Türk turizminde 10 milyon turist ve 11 milyar  dolarlık kayba yol açabilir | Independent Türkçe

Ukrayna'nın, Rusya tarafından yapılacak saldırıları önlemek için sabotaj yaptığını anlatan Şoygu, "Ayrıca elde edilen verilere göre, (Ukrayna'nın kontrolündeki) Dnipropetrovsk HES'inden su salınımı önemli ölçüde arttı ve bu da bölgelerdeki su baskınlarını daha da artırdı. Bu gerçek, Kiev rejimi tarafından önceden planlanan büyük çaplı bir sabotajın kanıtıdır" diye konuştu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Eskiden tek kişilik gösteri yapan stand up çı veya komedyenlerin Saraya yakın olanlarına Soytarı denirdi. Zelenskinin ne farkı var acaba? ABD yönetimindeki komedyen, Ukraynayı rezil ettin, Komik değilsin.
    Cevapla
  • evlad-ı fatihan 10 ay önce Şikayet Et
    taraf olmadığımız sürece ne yaptıkları bizi ilgilendirmez.bize düşen buradan maksimum avantaj sağlamak.sonuçta iki ülke de gayrımüslim yesinler birbirlerini ama deseler illa ki bir taraf tutmak zorundasın ben rusya'nın tarafında olurum.sevdiğim için değil kötünün iyisi olduğu için.
    Cevapla
  • Akıncı beyi adnan 10 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna yapmıştır kesinlikle ruzlar yapmaz çünkü yapsa kendi bölgesi insanı zarar görür zelanski kurnazdır yapar
    Cevapla
  • Sivasspor 10 ay önce Şikayet Et
    Alçak iki yüzlü Rusya adamların toprağına çök barajını bombala halkı su altında bırak,halkı yerlerinden sür sonrada terör de.tıpkı amerikanın suriyede ırakta ışidi bahene edip,PKK ypg yi silahlandırması gibi terörü bahane ediyor suçluyor.inşaallah Ukrayna rusların sonunu getirecek,nasılki Afganistan komünizmin çöküşü oldu, Ukrayna'da rusyanın sonunu getirecek.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ukraynalılar başınızdaki(zelenski) müslümanlarla dalga geçerken sesiniz çıkmıyordu şu an acınacak haldesiniz siz kendiniz kaşındınız. Başınızdakini tiktok'tan seçmeyecektiniz alın size batı mandacılığı ve sonucu vatanınız yok edilmek üzere... vatandaş olarak tepki gösterebilseydiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR