İsyandan günler sonra ortaya çıktı: Wagner'le ilgili yeni detay!

Wagner Grubu'nun, isyandan günler sonra, Rusya çapında hala savaşçı topladığı ortaya çıktı. Wagner'in uzun irtibat noktaları listesinde genellikle dövüş sanatları okulları başı çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2023 10:13 GÜNCELLEME 30.06.2023 10:23 DÜNYA
İsyandan günler sonra ortaya çıktı: Wagner'le ilgili yeni detay!
İsyandan günler sonra ortaya çıktı: Wagner'le ilgili yeni detay!

Wagner Grubu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iç savaş endişelerini dile getirmesine yol açan isyanından günler sonra, Rusya çapında hala savaşçı topladığı ortaya çıktı.

BBC'de yer alan haberde şöyle denildi:

"Rusya'da kayıtlı bir telefon numarasını kullanarak çok sayıda işe alım merkezini aradık. Sorulduğunda, merkezi erkek kardeşimiz adına yaptığımızı söyledik. Bize yanıt verenlerin hepsi, işlerin her zamanki gibi yürüdüğünü teyit etti." 

Rusya'nın batısındaki Kaliningrad'dan güneyindeki Krasnodar'a hiç kimse grubun lağvedildiğine inanmıyordu. Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki Murmansk şehrinde, Viking Spor Kulübü'nden bir kadın hala Ukrayna'da görev yapmaları için savaşçıları işe aldığını doğruladı:

"Evet, işe alım yaptığımız yer burası. Biri (cepheye) gitmek isterse, beni araması yeterli. (Yola çıkması için) bir gün belirleyeceğiz."

ABD, Wagner'in kalkışmada bulunacağını biliyor muydu?ABD, Wagner'in kalkışmada bulunacağını biliyor muydu?

Her şeyden haberdardı! Putin en güvendiği isme ihanetinin bedelini ödetti...Her şeyden haberdardı! Putin en güvendiği isme ihanetinin bedelini ödetti...

Polonya'dan Wagner açıklaması: 3 ülke için tehlikeliPolonya'dan Wagner açıklaması: 3 ülke için tehlikeli

Wagner'in uzun irtibat noktaları listesinde genellikle dövüş sanatları okulları başı çekiyor. Boks kulüpleri ve diğer bazı dövüş kulüpleri de temas kurulan diğer yerler.

Telefonu açan birkaç kişi, yeni üyelerin Rusya Savunma Bakanlığıyla değil, paralı asker grubuyla sözleşme imzaladığını vurguladı.

Wagner'in işe alım ofislerinde irtibat görevlileri işlerini yapmaya devam ediyor. Değişen bir şey olmadığını söylüyorlar.

Volgograd'daki Sparta Spor Kulübü'nden bir kişi, "Bunun kesinlikle Savunma Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok. Duran bir şey yok. Hala işe alım yapıyoruz" dedi.

Wagner'in hafta sonundaki isyanının temel nedeni, paralı askerlerin Savunma Bakanlığı'na devredilmesi ve böylece Wagner Grubu ile patronu Yevgeni Prigojin'in dize getirilmesiydi.

İsyan, Vladimir Putin'in 20 yılı aşkın süredir devam eden iktidarında onun otoritesine en büyük meydan okuma buydu. Kremlin, isyan sonrası tepkisini, güçlü ve kararlı olarak tanımlamak için mücadele etse de...

Ancak çok sayıda muhalif aktivistin sadece Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşı eleştirdikleri için uzun hapis cezalarına çarptırıldıkları bir ülkede, isyancılara karşı açılan ceza davaları düştü.

Rusya'dan Wagner açıklaması: Ülke dışındaki faaliyetleri ne olacak?Rusya'dan Wagner açıklaması: Ülke dışındaki faaliyetleri ne olacak?

Şam yönetimine desteğiyle bilinen Wagner'in Suriye'deki akıbeti merak ediliyorŞam yönetimine desteğiyle bilinen Wagner'in Suriye'deki akıbeti merak ediliyor

Putin, Wagner'e ödediği ücreti açıkladıPutin, Wagner'e ödediği ücreti açıkladı

Lukaşenko: Prigozhin Belarus'taLukaşenko: Prigozhin Belarus'ta

KAYNAK : BBC
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Önder 9 ay önce Şikayet Et
    Paralel =haşaşi katil sürü ordusu.Putin, bunların bir tekini sağ bırakmamalı.
    Cevapla
  • Batı'nın oyunu 9 ay önce Şikayet Et
    Bu isveci yaptiklarina bakıldığında İsveç ve batı kesinlikle isvecin batıya girmesini istemiyorlar bu kâfir Batı'nın turkiyeye karşı yeni bir kumpasi oyunu isveci batıya girdirme adı altında ambargo uygulama Türkiye'yi sıkıştırma Türkiye'yi zor duruma dusurme oyunu bu oyunu ancak Rusya bitirrir ancak ukraynaya yaptigini isvecede yaparsa ortada kâfir batilinin ne oyun kalır ne kumpasi
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    koca rusyanin dustugu duruma bak efsane iken simdi koca hic cikti libya suriye silahsiz kadin cocukllari vurmasi degil orda silah dener iken dunya simdi rusya karsi ayni seyi yapiyor
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    ayni us kurdugu terør pkk gibi bunlar uye olup katliam yapacaklar kadin kizlara tecavuz edecekler kimse heap sormayacak baska alem de yasayan arkolik uyusturucu kullan katillerin toplandigi bir sistem
    Cevapla
  • Cengiz Yg. 9 ay önce Şikayet Et
    Wagneri kapatamazlar, en fazla adı ve başkanı değişir. Çünkü Wagner, sömürgeci Rusyanın hem içerde hem dışarda pis işlerini yapmanın yanı sıra, Libya da, Suriye'de Mali, Angola, Madagaskar vs bir çok Afrika ülkesinde petrol ve maden işletiyor(sömürüyor), liman kontrol ediyor. Gelirleri başta Putin olmak üzere oligarklara akıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR