İsrail, Gazze'de ölen asker sayısını açıkladı

İsrail ordusu, 7 Ekim'den beri çatışmaların devam ettiği Gazze'de ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425'e yükseldiğini açıkladı. İsrail basını da hastanelere 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla yaralı askerin getirildiğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2023 10:19 GÜNCELLEME 10.12.2023 11:01 DÜNYA
İsrail, Gazze'de ölen asker sayısını açıkladı
İsrail, Gazze'de ölen asker sayısını açıkladı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 6623. Tabur'dan Omri Ben Shachar (25) ve Liav Atiya (25), 603. Mühendislik Taburu'ndan Jonatan Dean Haim (25) ile Golani Tugayı 12. Tabur'dan Maor Cohen Eisenkot'un (19) dün Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Açıklamada, 7 Ekim'de ağır yaralanan Golani Tugayı'nın 13. Taburu'ndan Haim Meir Eden (20) de dün hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, savaş kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un yeğeni Maor Meir Cohen'in cuma günü Gazze'deki çatışmada öldürüldüğü bilgisi yer almıştı.

Eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot da Cibaliya eteklerinde, bubi tuzaklı bir tünelde meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Ordunun açıklamasında, 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425'e yükseldiği kaydedildi.

"5 BİNDEN FAZLA ASKER YARALANDI"

İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinde yer alan haberde, hastanelere 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla yaralı askerin getirildiği ifade edildi.

Savunma Bakanlığı verilerine göre, iki ayda 2 bin askerin resmi olarak engelli tanındığı kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria, gazeteye yaptığı açıklamada, daha önce böyle bir şey yaşamadıklarını, hastanelere gelen yaralılardan yüzde 58'inden fazlasının el ve ayaklarında ciddi yaralanmalar mevcut olduğunu, bazılarına ampütasyon gerektiğini belirtti.

Yaralanmaların yüzde 12'sinin dalak, böbrek gibi iç organları ile baş ve göz yaralanmalarından oluştuğunu aktaran Luria, yüzde 7'sinin de psikolojik travmalar yaşadığını ayrıca her yaralının ilerde travmalar yaşayacağı dikkate alınarak da bu sayının gittikçe artacağını ekledi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Necmettin Yumrutepe 4 ay önce Şikayet Et
    Bu başlangıç isarail ABD ingiliz destekçi teröristleri ağır bedel ödeyecek
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bence bu 4250 tanedir eksik rakam var , inşallah sayilari cogalir inşallah
    Cevapla
  • Nuri er 4 ay önce Şikayet Et
    Yalan İsrailin 200 ün üstünde tank ve zırhlı araçlar imha bu tanklardaki askerler noldu bir de Keskin nişancılar tarafından avlanan domuzlarıda sayın çoktan 2000 nin üzerinde İsrail canisi cehennemde
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahım Daha Beter Etsin İnşaallah Sizleri İtrailliler
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Sığınmacı olarak geldiğiniz Siyonist Yahudi İsrail 75 yıldır Filistin'e uyguladığın Soykırım işgal. 65 gündür de Gazze'de uyguladığın ağır bombardıman havadan karadan sivil insanların ölümüne neden oluyor Mazlum insanların ölümüne neden oluyor bunların ahı sende kalmaz Sende yok olacaksın hemde daha acı bir şekilde inşallah teröristler barbar katiller Seninde soyun kuruyucak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR