İsrail, Türkiye’yi hedef göstermeye başladı!

İsrail istihbarat birimleri, İsrail medyasına verdikleri bilgilerle Türkiye’yi hedef haline getirmeye çalışıyor. TV ve Gazeteleri kullanan istihbarat örgütleri, yaptırdıkları haberler ile Türkiye’yi gündemlerinden düşürmüyorlar.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2023 14:29 GÜNCELLEME 20.12.2023 15:56 DÜNYA
İsrail, Türkiye’yi hedef göstermeye başladı!
İsrail, Türkiye’yi hedef göstermeye başladı!
  • Haber7 - ÖZEL

İsrail ulusal medya organı “KAN”, yaptığı haberde Hamas’ın üst düzey yetkililerin geçtiğimiz hafta Türkiye’de toplantı yaptıklarını iddia etti. İsrail’in Jeruselam Post Gazetesi de Hamas’ın bir sonraki adımlarını koordine etmek için, Hamas’ın üst düzey yetkililerinin Türkiye’de buluştuğunu sayfalarına aktardı. Türkiye hakkında farklı  konularda açıklamalar yapan ve son zamanlarda sık sık ülkemizi hedef haline getirmeye yönelik adımlar atan İsrailli yetkililer, servis ettirdikleri haberler ile ülkemizi gündemlerinden düşürmüyorlar. 

HAMAS LİDERLERİNİN TÜRKİYE´DE GİZLİ TOPLANTI YAPTIĞI İDDİASI

İsrail´in ulusal yayın kuruluşu “KAN” Pazar gecesi yaptığı açıklamada, üst düzey Hamas yetkililerinin geçen hafta Türkiye´de gizli bir toplantı düzenlediğini iddia etti.

KAN'a göre, toplantıya katılan üst düzey yetkililer arasında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Arouri ve Katar'ın başkenti Doha'da yaşayan Hamas eski şefi Halid Meşal de vardı. İsrail’in Jerusalem Post gazetesi, Türkiye’nin yeterince güvenli görüldüğü için toplantı yeri olarak seçildiğini ve toplantının Hamas'ın bir sonraki adımlarını koordine etmek için yapıldığını iddia etti.

İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet Başkanı Ronen Bar, aralık ayının başında yaptığı açıklamada; "Hamas liderlerini dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere, Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlıyız." İfadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE TAVRINI ÇOK NET GÖSTERDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı yetkilileri, İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet'in başkanı Ronen Bar'ın açıklamalarını çok kararlı bir şekilde yanıtladı. 

İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağı bildirildi. Muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

 

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 214 TÜMÜ
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    gel gel sizi göreyim İsrail itleri yirmi dört saat içinde sizi yerle Bir yaparız bizimle uğraşmayın tamam anladınzmı cahiler sizi
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sudiarabistana bile bir yayark yiyemezsen israilde aynısı yapar böyle
    Cevapla
  • Öyle 4 ay önce Şikayet Et
    Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş
    Cevapla
  • Zafer 4 ay önce Şikayet Et
    Peki neden hala İsrail le ticarete devam ediyor bizim hükümet neden küreciği kapatmıyor madem büyük ve güçlüyüz itraillle bütün ilişkiler kesilmeli
    Cevapla
  • Cenk 1453 4 ay önce Şikayet Et
    İsrailin sonunu getirmek için birlik şarttır.birlikden kuvvet doğar yaşasın hamas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR