Netanyahu yine baltayı taşa vurdu! Erdoğan'ın uyarısı MİT'in önceki hamlelerini hatırlattı

İşgalci İsrail'den gelen tehditlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert bir dille uyarmıştı. Erdoğan'ın uyarısı; MİT'in daha önce Mossad'a verdiği darbeleri hatırlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2023 00:42 GÜNCELLEME 09.12.2023 00:42 GÜNCEL
Netanyahu yine baltayı taşa vurdu! Erdoğan'ın uyarısı MİT'in önceki hamlelerini hatırlattı
Netanyahu yine baltayı taşa vurdu! Erdoğan'ın uyarısı MİT'in önceki hamlelerini hatırlattı

Mossad'ın, Türkiye, Lübnan ve Katar'da bulunan Hamas liderlerine suikast yapacağı iddia edilmişti. 

İşgalci İsrail'in iç istihbaratı olan Şin Bet Başkanı'nın Hamas liderlerini öldürmeye yeminli olduğu da medyada yer almıştı.

Tüm bu gelişmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i sert dille uyardı. Erdoğan, “Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler” dedi.

Erdoğan'ın uyarısı, MİT'in daha önce attığı adımları hatırlattı. 

MİT, MOSSAD'la resmen oynamış: Türkiye'deki operasyon işte böyle engellenmişMİT, MOSSAD'la resmen oynamış: Türkiye'deki operasyon işte böyle engellenmiş

"MİT, MOSSAD'A DİZ ÇÖKTÜRMÜŞTÜ"

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Doç. Dr. Murat Aslan, İsrail'in Türkiye dahil 3'üncü ülkelerde Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberlere MİT'in tepkisini ve Türkiye'nin olası bir Mossad operasyonuna karşı duruşunu analiz etmişti. Aslan, şunları söylemişti: 

"Ne Türkiye ne de başka bir ülke Mossad'ın istihbarat operasyonları için bir oyun alanı olmayı asla kabul etmez. Böyle bir eylem Türkiye'nin yasalarını ve egemenliğini ihlal anlamına gelecektir. Bu arada Türkiye, Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığı için özellikle de İsrail'in Gazze'deki saldırganlığı göz önünde bulundurulursa, İsrail ile işbirliği yapmayacaktır. Böyle bir girişimin doğal sonucu, Türkiye'nin geçen yıl yaptığı gibi, şüpheli Mossad birimlerine yönelik istihbarat çabalarını artırması olacaktır. İlk operasyonda Türkiye'deki Arap öğrencileri askere alan 15 Mossad üyesi tespit edilmişti. İkinci operasyonda ise Türk istihbaratı 2023 yazında 14 Filistinliye saldırmayı planlayan 7 Mossad üyesini diz çöktürmüştü. Türk medyasında yer alan bir başka bilgi de Türk istihbaratının Mayıs 2023'te İran vatandaşları ve şirketleri hakkında bilgi toplayan 13 Mossad üyesini tespit ederek tutukladığı yönündeydi. Mossad'ın gizli ya da açık bu tür eylemlerini tekrarlaması halinde, Türkiye'deki İsrail istihbarat topluluğu casusluk ve terör faaliyetlerinde bulunmakla suçlanacaktır."

"2021, 2022 ve 2023'te yaşanan olaylarda da görüldüğü üzere Türkiye, başta İran ve İsrail olmak üzere 3'üncü tarafların ülke genelindeki istihbarat faaliyetlerini hiçbir zaman kabul etmemiştir."

NETANYAHU BALTAYI TAŞA VURDU

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında, MİT'in daha önce yaptığı operasyonlara ilişkin önemli detaylara yer verdi. "Netanyahu baltayı yine taşa vurdu" yorumunu yapan Fırat'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

  • Yıl 2006: Hamas, beş yıldır rehin tuttuğu İsrailli asker Gilad Şalit’i serbest bıraktı. Anlaşma gereği İsrail de 1000 kadar Filistinli tutuklu ve hükümlüyü tahliye etti. Yine anlaşma gereği bazı Filistinliler sürgün edildi. Sürgün edildikleri ülkeler arasında Türkiye de vardı. İsrail Türkiye’ye teşekkür etti.
     
  • Yıl 2022: O yıl bir ay içinde İran’da çok önemli isimler esrarengiz şekilde öldü, öldürüldü. Gözler istihbarat servislerindeydi. İstanbul’da otelde kalan İsrailli bir gruba İranlıların suikast düzenleyeceği bilgisi Ankara’ya ulaştı. İsrail Ankara’dan acil yardım talep etti. MİT İranlı casusları yakaladı, İsraillileri otelden çıkarak güvenli bir şekilde ülkelerine gönderdi. İsrail Türkiye’ye yine teşekkür etti.
     
  • Yıl 2023: 7 Ekim’in ardından Hamas’ın elindeki rehinelerin kurtarılması için İsrail MİT’ten de yardım talep etti. Rehinelerin serbest bırakılma sürecinde Katar ve Mısır’ın yanı sıra Türkiye de kritik rol oynadı. İstihbarat diplomasisi sürdü.

"NE MOSSAD ESKİ MOSSAD NE MİT ESKİ MİT"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de, "Erdoğan’ın bu uyarısının sahada ne anlama geldiğini en iyi MOSSAD bilir" yorumunda bulundu.

2021 yılında İstanbul'da Filistinli aktivistlere suikast hazırlığında olan 7 Mossad ajanının yakalandığını hatırlatan, "Mossad'ın güvenli evlerine baskın yapılmış Türkiye’deki hücreleri çökertilmişti. Ajanlar şimdi cezaevinde gün dolduruyorlar" ifadelerini kullandı. Selvi daha sonra yazısında şu ifadelere yer verdi: 

"Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylem MOSSAD’ın imajını sarstı. Hatta alay konusu olmasına neden oldu. Netanyahu kendini kurtarmak, MOSSAD bozulan imajını düzeltmek için bu tür açıklamalar yapıyor ama bunun bedeli çok ağır olabilir. Çünkü ne MOSSAD eski MOSSAD ne MİT eski MİT.

MOSSAD, MİT’E BAŞVURMUŞ

Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylemin istihbaratını alamayan MOSSAD rehinelerin kurtarılması konusunda MİT’ten yardım istemiş. Rehinelerin kurtarılması için Katar, Mısır ve ABD ile yoğun bir müzakere yürüten MİT, geçici ateşkes sürecinde Hamas’ın rehinelerin bir bölümünün bırakılmasını sağlamıştı. Mossad bunun üzerine MİT’e teşekkür üzerine teşekkür etmiş.

İSRAİLLİ TURİST KAFİLESİ

2022 yılında MİT ile İstanbul Emniyeti ortak bir operasyon yaparak İsrailli bir turist kafilesine yönelik İran istihbaratının suikast girişimi önlemişti. İran ajanları silahları ile kıskıvrak yakalanmış, İsrailli turist kafilesi MİT’in zırhlı araçları ile uçağa yerleştirilip burunları kanamadan İsrail’e gönderilmişti. MOSSAD bunun üzerine MİT’e çok ama çok teşekkür etmiş.

MOSSAD DÜŞÜNSÜN

Demem o ki İsrail Türkiye’yi Türkiye İsrail’i, MOSSAD MİT’i, MİT MOSSAD’ı iyi tanır. Eğer buna rağmen MOSSAD bir çılgınlık yapmaya kalkışırsa sonucuna da katlanır. Gerisini Netanyahu ve MOSSAD düşünsün."

KAYNAK : Haber7, AA, HÜRRİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Sayit 4 ay önce Şikayet Et
    Tehlike her yerde daima hazir değil !her ihtimale karşı oncesi ve sonrası kim olursa olsun kim olduğunu göstereceksin
    Cevapla
  • Ülkem 4 ay önce Şikayet Et
    Bu adi mahluk siyonit katil gaspçı bebek katili İsrail şimdiki türkiyeyi eski hantal Türkiye zannediyor darbeci hain fötöcüler olsaydı allah korusun bu suikastleri yaparlardı ama bitti yeni Türkiyenin yeni vatan sever kadroları elhamdülillah işbaşında ona göre adımını at alçak kalleş mossad ve terörist devlet İsrail.
    Cevapla
  • Ziya hoja 4 ay önce Şikayet Et
    Savunma değil biz de artık itrail de üst düzey çakallara suikast düzenlemeyiz Hatta vürüs programları ile dinamo Nükleer tesislerini patlatmaya kadar işi buyurmeliyiz
    Cevapla
  • Halidbin velid 4 ay önce Şikayet Et
    Amerikanin....israil yahudi lobiisi.....dunya devletlerinin basbaknlarini astı....cia.e.mossad. ve devletlerin icerdeki vatan hainleriyle birlikte yaptilar......israille hicbirsekilde ticarette yapilmaz....dost ta olunmaz ..ve hickimseye guvenmezler...merhametleri asla yoktur...yaptiklari anlasmalarda.....âninda cayma yaparlar.....verdikleri sözde.....yerine getirmez .vazgecerler..
    Cevapla
  • ÖZHAN 4 ay önce Şikayet Et
    Görüldüğü yakalandığı yerde önemli bilgileri alıp kafasına sıkın.Dünyanın baş belası itrail.bütün savaşların terörün altından itrail çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR