Tarihte bir ilk... Robot polis köpeği çatışmada vuruldu!

Tarih boyunca ilk kez görev başında olan bir robot köpek, silahlı bir çatışma sırasında ateş alarak hasar gördü. Birden fazla kez vurulan Robot polis köpeği olası kan dökülmesini önlediği için halk tarafından itibar gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 20:09 GÜNCELLEME 28.03.2024 20:10 DÜNYA
Tarihte bir ilk... Robot polis köpeği çatışmada vuruldu!
Tarihte bir ilk... Robot polis köpeği çatışmada vuruldu!

Massachusetts eyalet polisi, bir evde barikat kuran bir kişinin karıştığı trajedinin önlenmesine yardımcı olduğu için robotik köpeğe bir teşekkür borçlu olduklarını belirtti.

Roscoe adlı robot köpek Massachusetts Eyalet Polisi Bomba İmha Ekibinin bir parçasıydı ve 6 Mart'ta Barnstable'daki bir evde polise ateş açılması üzerine görevlendirildi.

Polis, robotik köpekle birlikte şüpheliyi bulmak için eve genellikle bomba imha için kullanılan iki robot daha gönderdi.

Eyalet polisleri tarafından uzaktan kontrol edilen robot köpek, bodrumda birini bulmadan önce iki ana katı kontrol etti.

ROBOT KÖPEĞE ÜÇ EL ATEŞ EDİLDİ

Tüfekli bu kişi robot köpeği iki kez devirdi ve ardından üç el ateş ederek iletişimini devre dışı bıraktı.

Şahıs daha sonra diğer robotlardan birine ve bir açık yüzme havuzuna ateş etti ve polis göz yaşartıcı gaz kullanarak bu kişileri tutukladı.

Eyalet polisinden yapılan açıklamada, "Bu olay, silahlı şüphelileri içeren taktik görevlerde kapıları açabilen ve merdivenleri çıkabilen mobil platformların faydalarına çarpıcı bir örnek teşkil etti.

"Kritik öneme sahip oda temizliği ve durumsal farkındalık yetenekleri sağlamanın yanı sıra, Roscoe'nun şüpheli konuta yerleştirilmesi, müdahalenin o aşamasında insan operatörlere olan ihtiyacı önledi ve bir polis memurunun ateş alışverişine dahil olmasını engellemiş olabilir." denildi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • YAZILIM 4 hafta önce Şikayet Et
    SİLAHA köpek şekli verdin diye akıllı mı oldu?
    Cevapla
  • Mert 4 hafta önce Şikayet Et
    Yazık ya. Kim vurdu bu akıllı köpeği ? Hani robot hayvan sevgisi kalpsizler
    Cevapla
  • HAKAN 4 hafta önce Şikayet Et
    KESİN SALDIRGAN BEYAZ AMERİKALIDIR.YOKSA KEVGİRE ÇEVİRİRLERDİ.Zenci ve göçmen olsaydı.
    Cevapla
  • Akinaslan 4 hafta önce Şikayet Et
    idam istiyorum))
    Cevapla
  • robot bükücü 4 hafta önce Şikayet Et
    terminatörlerin çağı başlamadan bitti . :D :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR