Üst düzey Hizbullah komutanına suikast

İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasında sınır bölgesinde karşılıklı saldırılar sürerken, İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Bazouriye'ye düzenledikleri hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah mensubunu öldürdüklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2024 15:12 GÜNCELLEME 29.03.2024 15:40 DÜNYA
Üst düzey Hizbullah komutanına suikast
Üst düzey Hizbullah komutanına suikast

İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan Hizbullahı'nın roket ve füzeler biriminin komutan yardımcısı Ali Abed Akhsan Naim'in öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, Naim'in Hizbullah'ın "İsrailli sivillere yönelik saldırılarını planlamak ve düzenlemekten sorumlu olduğu" iddia edildi.

HİZBULLAH: 6 MENSUBUMUZ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah, İsrail'le karşılıklı saldırıların sürdüğü Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda altı mensubunun daha öldüğünü duyurdu. Hizbullah, çatışmalardaki yeni kayıpları hakkında yaptığı açıklamada, kimlik bilgilerine yer verilen altı Hizbullah mensubunun çatışmalarda öldükleri ifade edildi.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri sınır üzerinde yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 261’e yükseldi. Çatışmalarda ayrıca, 53 Lübnanlı sivil, 14 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Mehmet Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    şeytanın birisi daha öldürülmüş. Cehennem ateşi bol olsun.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD öldürüyor İran seyrediyor hiçbir Yahudi öldürdüğünü görmedim duymadım ancak ABD İran İsrail'i şeytan üçgenini kurmuş İnşallah üçünüzün de sonu gelecek Allah İran'a özgürlük bağımsızlık nasip etsin hakkıyla yönetilmeyi nasip etsin Çünkü İran'ın başındaki yöneticileri gerçek Müslüman değil mecusi ve ateşe Tapan insanlar Müslümanlığı ve İslamiyeti kötülüyorlar İslamiyette zarar veriyor
    Cevapla
  • Alpertunga 3 hafta önce Şikayet Et
    Sizin katilliginize İnşaallah Rabbim bizleri memur eder, dünyanın şaftini kaydırdınız. Sanmayın yaptiginizin hesabı görülmeyecek, Vallahu Azizün Züntikaam..
    Cevapla
  • Allah Taraftarı 4 hafta önce Şikayet Et
    Hizbullahın düşmanları Siyonistlerdir. Allahım Hizbullahı Galib eyle , Siyonistleri ve dostlarını da kahreyle.
    Cevapla
  • KaraKartal 3 hafta önce Şikayet Et
    Yüce Allah'ın ne taraftara ne de hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, ... Ehl-i Sünnet Müslümanları katleden eli kanlıları melek diye yutturmaya çalışıyorsun. Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsun. Körü körüne müptelası ve avenesi olduğun kukla Lübnan'a veya şeytan İran'a git, boşuna yaşıyorsun Türkiye'de.
    Cevapla
  • Hasan Can 4 hafta önce Şikayet Et
    Arjantin, Avustralya, Bahreyn, Kanada, Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık (İngiltere) ve ABD; Hizbüşşeytan'ı terör örgütü olarak ilan etmişlerdir.
    Cevapla
  • AhmediNecad 4 hafta önce Şikayet Et
    Hizbüşşeytan, sadece Lübnan'da faaliyet göstermiyor, Suirye'nin her tarafındalar. Türkiye sınırının bitişiğindeki Halep'te bile silah depoları var. Hayra alamet bir iş değil, bu iş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR