Esad açıkladı: ABD'yle görüşüyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı ile ilişkileri düzeltmek için ABD'yle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 09:30 GÜNCELLEME 24.04.2024 09:44 DÜNYA
Esad açıkladı: ABD'yle görüşüyoruz
Esad açıkladı: ABD'yle görüşüyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye yönetiminin zaman zaman ABD'li yetkililerle bir araya geldiğini kaydederek, "ABD şu anda topraklarımızın bir kısmını işgal etmiş durumda. Yine de kendileriyle görüşüyoruz ama bu görüşmeler bir yere gitmiyor." dedi.

Suriye lideri, Batı ile ilişkilerin düzelip düzelemeyeceğine ilişkin soruya, "Her zaman umut var. Sonuç çıkmayacağını düşünsek de denemeliyiz." yanıtını verdi.

Suriye, 2011'de patlak veren savaşın ardından son dönemde özellikle Körfez Arap ülkeleriyle ilişkileri düzeltmeye başladı.

Batılı ülkeler ve ABD ise Suriye'ye yönelik yaptırımları sürdürüyor.

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme görüşmeleri de geçen sene gündeme gelmiş ancak Şam yönetimi görüşmelerin devamı için Türk askerinin Suriye'den çekilmesini şart koşmuştu. Ankara'nın bu şarta sıcak bakmaması sebebiyle görüşmelerde kayda değer bir ilerleme yaşanmamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • gercekkk 1 hafta önce Şikayet Et
    israil hergun seni bombaliyor cani sıkılıo yine bombalio sen bize mi cıkın diosun tb2 ler 1 tumen askerini yok etti abd ye de saldir bakalim ne oluyo aslinda seni hergun duzenli olarak bombalamak gerek anca bundan anlarsin
    Cevapla
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD petrol kuyularınızı sömürüyor çalıyor haşti şabi nerde hani o sivil sunnileri katl eden katil sürüleri ABD ye gelince sesini çıkartmayan alçak örgüt
    Cevapla
  • ALLAHKULU 1 hafta önce Şikayet Et
    Zaten ABD ve İsrail'in köpeğisin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Vatansız hainler,özgür bile değilsiniz, şam a sıkışıp kalırsınız öyle
    Cevapla
  • mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD senin herseyini alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR