Rusya Savunma Bakan Yardımcısı rüşvet iddiasıyla tutuklandı

Rusya’nın Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi, rüşvet aldığı şüphesiyle gözaltına alınan Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov’un 2 ay gözaltına kalacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 13:01 GÜNCELLEME 24.04.2024 16:10 DÜNYA
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı rüşvet iddiasıyla tutuklandı
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı rüşvet iddiasıyla tutuklandı

Moskova Şehir Mahkemesinin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, başkent Moskova'daki Basmannıy Bölgesel Mahkemesi, rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı İvanov'un, soruşturma yetkililerinin talebi üzerine tedbir için tutuklu kalmasına karar verdi.

BAKANLIK PROJELERİNE MÜDAHALE

İvanov'un Savunma Bakanlığına bağlı kurumların inşaatı ve onarım çalışmalarıyla ilgili projeleri yönettiği belirtildi. Bakan Yardımcısı İvanov'un suç ortağı olduğu öne sürülen Sergey Borodin için de 23 Haziran'a kadar tutuklanması yönünde karar alındı.

'RÜŞVET İDDİASI'

Rusya Soruşturma Komitesinin basın servisinden dün yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı İvanov'un rüşvet şüphesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İvanov'un gözaltına alınmasıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiğini, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da önceden bilgilendirildiğini söylemişti.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR