Dünyanın istediği Gazze çağrısı: Asker göndermeye hazırız! Alternatif yok

Kolombiya Cumhurbaşkanı olan Gustavo Petro, Birleşmiş Milletler'e Gazze çağrısında bulundu. Petro, Kolombiya olarak Gazze'ye asker gönderme konusunda hazır olduklarını belirterek barış gücünün oluşturulmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 20:43 GÜNCELLEME 29.05.2024 20:43 DÜNYA
Dünyanın istediği Gazze çağrısı: Asker göndermeye hazırız! Alternatif yok
Dünyanın istediği Gazze çağrısı: Asker göndermeye hazırız! Alternatif yok

Petro, Gazze'ye barış gücü göndermesi için Birleşmiş Milletlere (BM) faaliyete geçmesi için çağrıda bulundu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı, katil İsrail'in Refah kentindeki saldırılarından sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

'BARIŞ GÜCÜNDEN BAŞKA ALTERNATİF YOK'

BM'ye seslenen Petro, "Gazze Şeridi'nde BM barış gücünden başka bir alternatif yoktur. Kolombiya böyle bir gücün parçası olacaktır." dedi.

'GAZZE'YE ASKER GÖNDERMEYE HAZIRIZ'

İsrail güçlerinin Refah'ta yerinden edilen Filistinli vatandaşların kampına düzenlediği saldırıdan sonra İsrail'i kınayan haberlere alıntı yapan Petro, "Kolombiya olarak biz Gazze'ye asker göndermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'in Refah'taki kampa saldırısına tepkiKolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'in Refah'taki kampa saldırısına tepki

Dünya Filistin'i tanıyor! Yeni adımı duyurdular: Büyükelçilik açıyoruzDünya Filistin'i tanıyor! Yeni adımı duyurdular: Büyükelçilik açıyoruz

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Netanyahu'ya cevap: Soykırımcı!Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Netanyahu'ya cevap: Soykırımcı!

İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERE SINIRLAMA

Petro, gün içinde Filistin'i destekleyen çok sayıda görüntü ve haberi kişisel hesabından takipçileriyle paylaştı. Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkileri resmen kestiklerini duyurmuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 284 TÜMÜ
  • Netitrebet 3 hafta önce Şikayet Et
    Büyük Siyonist devletin Suriye ayağı çalışması başladı. Türkiye çok akıllı ve ferasetli davranmazsa , bırakın Filistin'i, dünyada söz sahibi Müslüman kalmayacak. Reis ne yaptığını iyi biliyor. Havayı iyi kokluyor. Buradaki Minecraft ergenleri bu işin ''Dalmakla'' değil, '' Kurnazlık ve Siyaset'' ile çözüleceğini bilmiyorlar. Allah Liderimize feraset eklesin. Amin
    Cevapla
  • Nisali 3 hafta önce Şikayet Et
    Vallah sözün bitti yerdeyiz biz ihracatımız nasıl ev alım satım nasıl ekonnomı iyi gidiyor ama farkında deyılz Allahın imtahını kayıp etmek üzerereyiz uyanın artık tatbıkatla olmaz artık ben varım aileme helalesdıö beklıyoruz hadi artık ıcraaaaatttttt
    Cevapla
  • Remzi 3 hafta önce Şikayet Et
    gazzede mahmut abbas oldukca daha çok masum şehit olacak neden ağzını açmıyor hiç bir haberde yok askeri yardım barış gücü neden istemiyor ses yok
    Cevapla
  • Selim 3 hafta önce Şikayet Et
    Kafir bile dayanamadi simdi bunlar mi bizmi
    Cevapla
  • 1453 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizim gibi 5 milyar dolarlık ihracat yapsaydı ağzını bıçak açmazdı Kolombiya'nın. Tuzu kuru ülkeler okyanus ötesinden konuşur tabi. Gel burada dünyanın gördüğü en büyük iki hava gücünün karşısında konuş.
    Cevapla
  • Ferhat 3 hafta önce Şikayet Et
    En büyük Allah'tır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR