Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'in Refah'taki kampa saldırısına tepki

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 12:17 GÜNCELLEME 28.05.2024 12:17 DÜNYA
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'in Refah'taki kampa saldırısına tepki
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'in Refah'taki kampa saldırısına tepki

Cumhurbaşkanı Petro, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail'in Refah'ta "katliam" yapmaya devam ettiğini belirtti.

'SÖZDE GÜÇLÜ DEMOKRATİK ÜLKE'

Saldırı görüntülerini paylaşan Petro, "Katliam devam ediyor. Sözde güçlü demokratik ülkeler bu katliama karşı sesini çıkarmıyor. Böyle yaparak kendi halklarının kinini üzerlerine topluyorlar. Sadece Filistin halkının varlığını değil, demokrasinin ve insanlığın varlığını da tehlikeye atıyorlar. Sermaye ve banka sahipleri de sessiz çünkü katliamı destekleyenlerle aynı taraftalar." ifadelerini kullandı.

İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERE SINIRLAMA

Petro, gün içinde Filistin'i destekleyen çok sayıda görüntü ve haberi kişisel hesabından takipçileriyle paylaştı. Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkileri resmen kestiklerini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Türkiye Vatandaşı 4 hafta önce Şikayet Et
    Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'yu ve Halklarını Kutluyoruz İNSANİ ve VİJDANİ DAVRANIŞLARINDAN dolayı
    Cevapla
  • SON SÖZÜM 4 hafta önce Şikayet Et
    Eğer Osmanlı İmparatorluğu hâlâ var olsaydı, bu kadar beceriksiz ve korkak insanların Meclis'te bulunmasına asla izin vermezdi. Osmanlı, en üst kademeden en alt kademeye kadar tüm bu kişilerin kellesini tereddütsüz alırdı. O kılıcı da bizzat ben, hiç tereddüt etmeden ve kimseyi ayırmadan, seve seve kullanırdım.
    Cevapla
  • Emirdir! 4 hafta önce Şikayet Et
    Ey Türk Meclisi! Sözüm size! Derhal orduyu hazirla! Bu Milletin ortak emridir! Derhal orduyu hazirla ve Gazzeye gönderceksin. Bu Millet bu katliama daha ortak olmiyacak! Bizi cok oyaladiginiz icin bunun ayrica sizden de hesapini soracagiz! Tarafinizi secin! Bugünden itibaren isterse dünya yansin.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 4 hafta önce Şikayet Et
    ABD, katliamcının ta kendisidir.
    Cevapla
  • Yahşi 4 hafta önce Şikayet Et
    Kolombiya kadar olamadılar ARAPlar ve Bizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR