Kolombiya'dan Gazze için birlik çağrısı!

Kolombiya Dışişleri Bakanı Murillo, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının "kabul edilemez" olduğunu belirterek uluslararası birlik çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2024 07:30 GÜNCELLEME 12.06.2024 09:16 DÜNYA
Kolombiya'dan Gazze için birlik çağrısı!
Kolombiya'dan Gazze için birlik çağrısı!

Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Ürdün'ün ev sahipliğinde Ölü Deniz bölgesinde başlayan "Gazze'ye Acil İnsani Müdahale Konferansı"nda konuştu.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Murillo, acil ateşkes için uluslararası birlik ve dayanışmanın sağlanması gerektiğini söyledi.

Murillo, Gazze'de "yürek parçalayıcı" hadiseler yaşandığını dile getirerek, "Filistin halkı bugün soykırımla karşı karşıya, bunu açıkça belirtmeliyiz ve orada adil olmayan absürt bir savaş yaşanıyor. Uluslararası toplum acil ve etkili şekilde müdahalede bulunmalı." ifadesini kullandı.

Yardım isteyen Filistinliyi şehit ettiler! Son nefesinde yaptığıyla gözyaşına boğduYardım isteyen Filistinliyi şehit ettiler! Son nefesinde yaptığıyla gözyaşına boğdu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdıTBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdı

Bakan Fidan'dan BRICS+ oturumunda kritik mesajlar!Bakan Fidan'dan BRICS+ oturumunda kritik mesajlar!

"İNSANİ YARDIMLAR HİÇBİR ENGELE UĞRAMADAN KESİNTİSİZ YAPILMALI" 

Kolombiya olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Murillo, "Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını teşvik eden tüm Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını destekliyoruz. Acil ateşkes sağlanmalı, rehineler serbest bırakılmalı ve insani yardımlar hiçbir engele uğramadan kesintisiz yapılmalı" dedi.

Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı davaya müdahil olduklarını hatırlatan Murillo, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan'ın İsrail hükümeti ile ilgili kararını da desteklediklerini kaydetti.

"BU HEPİMİZİN AHLAKİ VE YASAL GÖREVİDİR" 

Murillo, İsrail ile diplomatik ilişkileri kestiklerini anımsatarak, "Hepimiz uluslararası insancıl hukuka uymakla yükümlüyüz. Savunmasız insanlara karşı hoşgörü, barış ve karşılıklı saygıyı bırakmamalıyız. Bu hepimizin ahlaki ve yasal görevidir." diye konuştu.

ABD'nin duyurduğu BM Güvenlik Konseyi ateşkes planını değerli bulduklarını kaydeden Murillo, ayrıca BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) finansal olarak desteklenmesinin önemine dikkati çekti.

Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkileri resmen kestiğini duyurmuştu.

İsrail askerleri Gazze'de katliam için girdikleri mülteci kampında cehennemi tattı! İsrail askerleri Gazze'de katliam için girdikleri mülteci kampında cehennemi tattı!

Bakan Uraloğlu açıkladı! O ülkeyle ikili ticaret hacmi 2,3 milyar dolara ulaştı!Bakan Uraloğlu açıkladı! O ülkeyle ikili ticaret hacmi 2,3 milyar dolara ulaştı!

BM Güvenlik Konseyi'nden tarihi Filistin kararı! Resmen kabul edildiBM Güvenlik Konseyi'nden tarihi Filistin kararı! Resmen kabul edildi

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İsraili daha çok kötü günler bekliyor öyleki onlara yakınlık onları kabul eden müslümanlara yaptıkları artık dünyanın bu tarafından merhamet görmeyeceği gerçeğini anlamışlardır şu an ne kadar ileri gidersek o kadar kstliyiz psikolojisinde oldukları için ilginça katliamlar yapıyorlar rabbim büyüktür sonları elbet yakındır
    Cevapla
  • TÜRK 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah Suudiler in belasını versin diycem ama gerek yok... Zaten verecek..
    Cevapla
  • İNSAN 2 hafta önce Şikayet Et
    ortak bir güç şarttır bunun vakti çoktan geldi ve geçti.
    Cevapla
  • Haydar 2 hafta önce Şikayet Et
    günaydın demek lazım..Ukrayna için yırtınan lar gazze katliamlarına sessiz..insanım diyenler utanır..pis kafirler..
    Cevapla
  • Misafirr 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail in 4 yanı arap ülkeleri ile cevrili. güney amerikadan ses geliyor . Yorum gayet açık ve net. seyredin ey araplar . sıra sizede gelecek. bir arap ülkesinde günlerce süren kınama yürüyüşleri varmı gören bilen varmı ? yöneticisi halkı para ya biat ederek yaşayan bir arap ulusundan başarı beklemek hayal. Allah yardımcıları olsun gazzelilerin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR