ABD'den Netanyahu açıklaması: Hayal kırıklığı

Kirby yaptığı açıklamada Netanyahu'nun ABD'nin silah tedarikiyle ilgili açıklamalarına karşı , "Bu yorumlar bizi derinden hayal kırıklığına uğrattı ve kesinlikle sinirlendirdi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 11:00 GÜNCELLEME 21.06.2024 11:00 DÜNYA
ABD'den Netanyahu açıklaması: Hayal kırıklığı
ABD'den Netanyahu açıklaması: Hayal kırıklığı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Tel Aviv'e silah sevkiyatı yapmayı reddettiği yönündeki iddialarının ardından ihtiyaç duyulan mühimmat ve silahları ABD'nin temin etmesi halinde "şahsına yönelik saldırılara" katlanmaya hazır olduğunu açıkladı.

Netanyahu, bu hafta İngilizce yayınladığı ve Biden yönetimini "İsrail'e silah ve mühimmat vermemekle" suçlayan bir videoya atıfta bulunuyordu.

YORUMLAR HAYAL KIRIKLIĞI

ABD  Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby Perşembe günü erken saatlerde gazetecilere verdiği demeçte, "Sahip olduğumuz ve sağlamaya devam edeceğimiz desteğin miktarı göz önüne alındığında, bu yorumlar bizi derinden hayal kırıklığına uğrattı ve kesinlikle sinirlendirdi." dedi.

Kirby, Netanyahu’nun ABD’yle ilgili sözlerine "İsrail'in kendini savunma ihtiyaçlarına yardım etmeyi bir şekilde bıraktığımız fikri kesinlikle doğru değil" derken iddiayı "yanlış olduğu kadar bizim için can sıkıcı ve hayal kırıklığı yarattı" şeklinde tanımladı.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR