Netanyahu ABD'den onay bekliyor: Savaşın seyri her an yön değiştirebilir!

İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki çatışmaların daha az yoğun bir aşamaya girdiğini, bunun da İsrail'in kuzeye, Lübnan'a yakın daha fazla kuvvet konuşlandırmasına olanak tanıyacağını söyledi .

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2024 11:11 GÜNCELLEME 24.06.2024 11:11 DÜNYA
Netanyahu ABD'den onay bekliyor: Savaşın seyri her an yön değiştirebilir!
Netanyahu ABD'den onay bekliyor: Savaşın seyri her an yön değiştirebilir!

İşgalci israil'i yöneten Katil Netanyahu yaptığı açıklamada; "Yoğun aşama bittikten sonra kuvvetlerin bir kısmını kuzeye kaydırma imkanımız olacak. Ve bunu yapacağız. Her şeyden önce savunma amaçlı. İkincisi, (tahliye edilen) sakinlerimizi evlerine geri getirmek” dedi

Onun yorumları, üst düzey ABD'li generalin, İsrail'in Lübnan'a yönelik bir saldırısının, İran ve İran bağlantılı militanları da içine çekecek daha geniş bir çatışma riskini artırma potansiyeline sahip olduğunu söylemesi üzerine geldi.

The Guardian'ın haberine göre, Genelkurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Generali Charles Brown şunları söyledi: “Hizbullah, genel yetenek, roket sayısı ve benzeri konularda Hamas'tan daha yeteneklidir. Ben de İran'ın Hizbullah'a daha fazla destek sağlamaya daha yatkın olacağını göreceğimi söyleyebilirim " dedi

İSRAİL BEKLİYOR: SAVUNMA BAKANI BİDEN YÖNETİMİYLE GÖRÜŞECEK

İsrail Savunma Bakanı, Gazze'de Hamas ve Lübnan'da Hizbullah ile yaşanan ikiz çatışmalarla ilgili "kritik" olarak nitelendirdiği görüşmeler için Washington'da Biden yönetiminden üst düzey yetkililerle bir araya gelmek üzere uçtu.

Yoav Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı eşliğinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Joe Biden'ın özel temsilcisi Amos Hochstein ile görüşecek.

İSRAİL'İN GÜVENDİĞİ DEMİR KUBBELER TEHLİKEDE

İsrail'in Demir Kubbe füzesavar bataryaları Hizbullah'la yaşanacak ciddi bir çatışmanın ilk saldırılarında etkisiz hale gelme riskiyle karşı karşıya. ABD'li yetkililer tarafından geçtiğimiz hafta yapılan ve İsrail ve ABD'deki uzmanların son analizlerini yansıtan değerlendirme, Hizbullah'la yapılacak bir savaşın, İsrail bombardımanının Lübnan'da büyük yıkıma yol açtığı 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'ndan çok daha tehlikeli bir girişim olabileceği yönündeki korkuların ortasında geldi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR