Hamas, İsrail'in alçak iddiasını yalanladı

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki sivil kayıpların direniş saflarında savaşanlara oranının "bire bir" olduğu yönündeki iddiasını "yalan ve uluslararası kamuoyunu hiçe sayma" olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 02:45 GÜNCELLEME 22.06.2024 02:45 DÜNYA
Hamas, İsrail'in alçak iddiasını yalanladı
Hamas, İsrail'in alçak iddiasını yalanladı

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Gazze'deki sivil kayıplarıyla ilgili iddiasına tepki gösterildi.

'İSRAİL BU TÜR İDDİALARLA SOYKIRIMIN VAHAMETİNİN ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞIYOR'

Sağlık Bakanlığının her gün açıkladığı verilerin yanı sıra Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının raporlarının Gazze'deki kayıpların çoğunun sivillerden oluştuğunu gösterdiğine işaret edilen açıklamada, İsrail ordusunun evler, hastaneler ve barınma merkezlerine düzenlediği barbarca saldırılarda özellikle kadın ve çocukların hayatını kaybettiği vurgulandı.

Netanyahu'nun iddiasının "yalan ve uluslararası kamuoyunu hiçe sayma" olarak nitelendirildiği açıklamada, bu türden iddialarla, İsrail ordusunun işlediği savaş suçlarının ve çağdaş insanlık tarihinde benzeri görülmemiş soykırımın vahametinin örtbas edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Netanyahu, ABD'de yayın yapan Punchbowl haber sitesine dün verdiği röportajda, "Gazze'de sivil kayıpların direniş güçlerinin saflarında savaşanlara oranının yaklaşık bire bir olduğunu ve bunun modern şehir savaşlarındaki en düşük oran olduğunu" iddia etmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Hakan TAŞÇI 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazık sana Netanyahu halüsinasyon görmeye başladın.Gazze li açlık susuzluk abluka bombardıman altında vatanlarını tetk etmiyor.israil İnsanlık suçu işliyorsun.Alnanya gibi bedel ödeyeceksinHamas ve El kassam tugayları intikamlarını alıyor.Abd ve Ab yöneticileri arkanda olmasına rağmen mücahitleri ve tünelleri ele geçiremedin.Sivil sığınma yerleri hastaneler ve okullarbombalanıyor
    Cevapla
  • Gürbüz 1 hafta önce Şikayet Et
    Canilerin, soykırımcıların HEP BAŞVURDUĞU YALAN SERMAYESİ, olmazsa olmazlarıdır. Çaresizlikten. Ve herzaman.
    Cevapla
  • Kerim 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyada kim inanıyor ? Bence kendisi dahil hiç
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde bir tek yahudi bile kalsa insanlık huzur bulamaz..
    Cevapla
  • Orhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Netanyahu 2 ay içerisinde ölecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR