Metula Belediye Başkanı: İsrail hükümeti ortadan kayboldu

İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırında yer alan Metula yerleşim birimi Belediye Başkanı David Azoulay, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetinin kendilerini terk ettiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2024 12:41 GÜNCELLEME 23.06.2024 12:41 DÜNYA
Metula Belediye Başkanı: İsrail hükümeti ortadan kayboldu
Metula Belediye Başkanı: İsrail hükümeti ortadan kayboldu

Metula Belediye Başkanı David Azoulay, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "son 8 ayda bölgedeki evlerin yüzde 40'ının hasar gördüğünü ve 200'e yakınının da yandığını" söyledi.

Netanyahu ve hükümetin Metula'yı "terk ettiğini" belirten Azoulay, "İsrail hükümeti ortadan kayboldu, Başbakan muhtemelen başka işlerle meşgul." ifadelerini kullandı.

İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırında yer alan Metula yerleşim birimi, Hizbullah ile çatışmalar nedeniyle sık sık insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle hedef alınıyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR