Haniye'nin cenaze töreni belli oldu

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin cenazesi, Katar'ın başkenti Doha'da cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 10:09 GÜNCELLEME 31.07.2024 13:50 DÜNYA
Haniye'nin cenaze töreni belli oldu
Haniye'nin cenaze töreni belli oldu

Hamas tarafından yapılan açıklamada "İsmail Haniye'nin naaşı yarın öğleden sonra Tahran'daki cenaze töreninin ardından Doha'ya nakledilecek. Cuma günü Katar'ın başkentinde defnedilecek" ifadeleri yer aldı. Açıklamaya göre, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Katar Ulusal Camii'nde düzenlenecek ayrı bir töreninin ardından Haniye'nin cenazesi Cuma günü Lusail şehrindeki Katar Devleti'nin kurucusu Jassim bin Mohammed Al Thani'nin defnedildiği mezarlığa defnedilecek.

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit oldu. Haniye, dün İran Meclisi'nde düzenlenen 9'uncu Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmıştı.

HANİYE İÇİN YURT GENELİNDE GIYABI CENAZE NAMAZI KILINACAK

Haniye'nin İran'da suikast sonucu şehit olması dolayısıyla yurt genelinde bugün (31 Temmuz 2024) yerel şartlara göre uygun vakitlerde (öğle, ikindi, akşam) sala okunarak gıyabi cenaze namazı kılınacak.

HANİYE SUİKASTİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Haniye'nin oğlundan asil duruş: Babamın kanı daha değerli değildiHaniye'nin oğlundan asil duruş: Babamın kanı daha değerli değildi

Haniye suikastine dair yeni detaylar ortaya çıktıHaniye suikastine dair yeni detaylar ortaya çıktı

İsmail Haniye kimdir? Nasıl öldü? Hamas lideri İsmail Haniye'nin bilinmeyen hayatıİsmail Haniye kimdir? Nasıl öldü? Hamas lideri İsmail Haniye'nin bilinmeyen hayatı

Haniye suikastı sonrası Rusya ve Beyaz Saray'dan ilk açıklama! ABD açık açık tehdit ettiHaniye suikastı sonrası Rusya ve Beyaz Saray'dan ilk açıklama! ABD açık açık tehdit etti

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • Arif Kaymak 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar müslüman ülke varken o cenaze Kudüs e değilde katara defnediliyorsa yazıklar olsun hepimize yazım hatası yok evet hepimize yazıklar olsun
    Cevapla
  • Fethi 1 ay önce Şikayet Et
    İki Müslüman Türk devleti birbiri ile savaştı Timur ve Osmanlı Yıldırım. Sonuç şimdiki moğolistan yarısı çin yarısı rus hükmü altında. Müslümanların bir olmak için aması olamaz.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 ay önce Şikayet Et
    Yemen ve Irak'a saldıran oralarda ki Müslümanları katleden şeytanın çocuğu İran'dır....
    Cevapla
  • Baykan 56 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de 3 günlük Yas ilan edilsin ALLAH Şehadetini kabul Eylesin inşallah
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi simdi tum filistinliler cuma gunu mescidi aksada giyabinda cenaze namazi kilmali tum kisitlamalara karsi tek yurek olma zamani simdi israil korkak bir irk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR