Instagram'ın Haniye hazımsızlığı: Fotoğrafını kaldırdılar

Sosyal medya ağı Instagram, Tahran'da şehit edilen Hamas Siyasi lideri İsmail Haniye'nin fotoğrafını hazmedemedi. Haniye'nin fotoğrafından rahatsız olan Instagram'ın, fotoğrafın bulunduğu paylaşımları kaldırdığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 12:27 GÜNCELLEME 31.07.2024 18:30 GÜNCEL
Instagram'ın Haniye hazımsızlığı: Fotoğrafını kaldırdılar
Instagram'ın Haniye hazımsızlığı: Fotoğrafını kaldırdılar

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, alçak suikast sonucu İran'ın başkenti Tahran'da şehit edildi.

Haniye'nin hain saldırıda şehit edilmesine sosyal medyada da tepkiler geldi.

İsmail Haniye'nin imamlık yaptığı namazda okuduğu ayetler dikkat çektiİsmail Haniye'nin imamlık yaptığı namazda okuduğu ayetler dikkat çekti

İsrailli bakanlar Haniye'nin suikastini kutladıİsrailli bakanlar Haniye'nin suikastini kutladı

Haniye'nin fotoğrafını paylaşan kullanıcılar, baş sağlığı dileyerek alçak suikasta tepkilerini haykırdı. Bir tepki de oyuncu Sinan Albayrak'tan geldi.

GEREKÇE GÖSTERMEDEN KALDIRDILAR

Albayrak, Haniye'nin fotoğrafıyla birlikte üzüntüsünü dile getirdiği paylaşımı sosyal medya ağı Instagram'dan yaptı. Haniye'nin fotoğrafını hazmedemeyen Instagram ise; kısa sürede paylaşımı sildi.

Paylaşım, herhangi bir gerekçe gösterilmeden 'fotoğrafını kaldırdık' ifadeleriyle oyuncunun hesabından kaldırıldı.

"FOTOĞRAFINDAN BİLE KORKUYORLAR"

Sinan Albayrak'ın takipçileri yaşanan olaya, ''Fotoğrafından bile korkuyorlar. Instagram, Facebook, Youtube, Google, hepsi Yahudilerin ve küreselcilerin kontrolünde'' diyerek tepki gösterdi.

FACEBOOK DA KALDIRDI

Instagram'ın ardından Facebook'da da Haniye hazımsızlığı kendini gösterdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt'un yaptığı Haniye paylaşımından rahatsız olan Facebook, paylaşımı kısa sürede sildi. 

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları benzer bir olayla kendilerinin de karşılaştığını ifade ediyor.

 

ÖMER ARVAS: BU MECRALARA EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

AK Parti MKYK Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas yapılan ikiyüzlülüğe sosyal medyadan şu ifadelerle tepki gösterdi;

İsmail Haniye’nin terörist İsrail tarafından suikastle şehit edilmesine yönelik dijital mecralardaki tepkiye sansür uygulanıyor. 

İsrail ve terör örgütleri lehine yıllardır bu sansürleri uygulayan Meta (Facebook, Instagram)bu vahşette de aktif görev alıyor.

Bu mecraların tamamı insanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri amacıyla ortaya çıkmıştı fakat geldiğimiz noktada terör devletleri, terör örgütleri ve gayri ahlaki yapılarla stratejik ortaklık yürütüyor, hiçbir denetime tabi tutulmadan keyfi olarak sansür uygulayabiliyorlar.

Genel konular dışında dijital platformlara yönelik bir yasal düzenlemenin getirilmesi zorunluluk haline geldi. Sonucu nereye varacaksa varsın bir insanlık ayıbı haline gelen bu mecralara en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. 

Unutmamalıyız ki yarın birgün bizlerin başına gelebilecek olaylarda da dünyaya karşı ülkemizin sesini kısıp terör örgütlerinin sesini yükseltebilmek halen mecraların insiyatifinde. Hali hazırda yaşadığımız çokça örnek de mevcut.

UMED: ÖZGÜRLÜĞE PRANGA VURMA ÇABASIDIR

Instagram'ın hazımsızlığına UMED de tepki gösterdi. Söz konusu sansürün özgürlüğe pranga vurma çabası olduğunun vurgulandığı açıklamada,

"Filistin yanlısı paylaşımlara sistemli sansür uygulayan META, Hamas lideri İsmail Haniye'nin alçak bir suikast sonucu şehit edilmesinin ardından Instagram ve Facebook'ta yayımlanan bazı taziye mesajlarını kaldırmaya başladı.

Soykırıma ortak olan META, işgalci İsrail'in suikastlarını da perdelemeye çalışmaktadır.

Bu sadece insan hakları ihlali değil vahşete destek çıkmaktır. Bu özgürlük değil, bu siyonizme hizmet etmektir. Bu özgürlüğe pranga vurma çabasıdır. Kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Türk topluluğu ülkelerde toplu engellemeler olmalı. Vatandaş mümkün olduğunca kullanmamaya çalışsın. Kamu spotları oluşturulsun
    Cevapla
  • Eren 1 ay önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin cennette yüksek dereceler versin
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Terörist işte.. Bu abd de terörist bu siyonist İzrail de terörist.. Her alanda teröristlik yapıyolar..
    Cevapla
  • Yaşlı Kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin nur yüzlü insan. Şehadetini kabul etsin . Biliyoruz sizler ölmediniz dirisiniz. O yüzden fotoğrafından bile korkuyorlar. Şehadetin ümmetin uyanışına vesile olsun inşallah...
    Cevapla
  • Müslüman-Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Günaydın millet! her şeyinizi paylaşıp bütün bilgilerinizi sosyal medyalarda paylaştınız! ( Allaha şükür Facebook, instagram, X , tik tok hesabım yok. hepsi lağım çukuru...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR