İsrail, Haniye'ye değil kendine ateş açtı

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin düzenlenen suikasta ilişkin, "İşgalci, Haniye'ye değil kendine ateş açtı." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 11:14 GÜNCELLEME 31.07.2024 11:22 DÜNYA
İsrail, Haniye'ye değil kendine ateş açtı
İsrail, Haniye'ye değil kendine ateş açtı

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail, Hamas Haraketi ve Filistin halkının iradesini kırmak istiyor ancak Hamas bir fikirdir. Yöneticilerinin şehadetleri de bu fikrin önüne geçmez." ifadesini kullandı.

İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri Haniye'ye düzenlenen suikasta işaret eden Ebu Zuhri, "İşgalci, kendine ateş açtığının farkında olmalıdır. İşgalci, Haniye'ye değil kendine ateş açtı." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Zuhri, İşgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için dökülen her kan damlasının Hamas'ı büyüttüğünün altını çizerek, "Yöneticilerimizin kanları çocuklarımızın kanlarından daha değerli değildir." dedi.

İsrail işgali altındaki Kudüs'ün özgürlüğü için büyük bedeller ödemeye hazır olduklarını belirten Ebu Zuhri, bu yolun ancak Kudüs'ün özgürlüğüyle son bulacağını vurguladı.

Ebu Zuhri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu suikast işgalcinin hedeflerini gerçekleştirmeyeceği gibi Hamas'ı da teslim olmaya zorlayamaz. Hamas sonuna kadar bu yolda yürüyecek, dökülen kanlar bizleri yolumuza daha fazla bağlıyor."

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hamza 1 ay önce Şikayet Et
    Bir kaç gün şöyle yaparız böyle yapacağız beşinci gün unutur gideriz hep böyle olmadımı.Allah şehidimize rahet eylesin
    Cevapla
  • Van 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yapacaksanız yapın artık bırakın bunlari
    Cevapla
  • hasan 1 ay önce Şikayet Et
    iranlı ayetullahlar çok sevinçli olmalılar,israile birini daha vererek yahudinin gözüne girmeye devam etmiş bağlılıklarını gösterdikleri için madalyalarını alırlar...yahudinin parası ayetullahların dininden çok daha önemli,şii olmaları sunilerin ölümünü hak görmüşlerdir..allah cc bunların belasını verecek inişallah...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    lanet olsun israile ama kimse bişe yapamaz israile sabredip yok oluşunu beklicez
    Cevapla
  • zafer türkün 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah müslümanlar birlik olurda bu siyonist israil köpekleri ve abd yok olur yeterki müslüman ülkeler birleşse ama nerede o karakter insanlık vijdan allah onlarada bu durumu yaşatsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR